به گزارش
خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، "الیاس نادران" نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر طی اخطاری به استناد اصل 89 قانون اساسی اظهار داشت: این اصل تصریح دارد در مواردی که نمایندگان مجلس لازم بدانند هیئت وزیران یا هر یک از وزیران را استیضاح میکنند.
وی ادامه داد: در ماده 196 آیین نامه داخلی هم تصریح دارد که اخطار راجع به منافی بودن طرحها و لوایح مقدم بر مذاکرات است و مذاکرات اصلی را متوقف میکند و این اخطار قبل از رای گیری با استناد به اصل مربوطه توضیح داده شده و به رای گذاشته میشود.
نادران ادامه داد: اخطاری که بنده دارم ناظر به استیضاح وزیر علوم است که یکشنبه هم محضر حضرتعالی که رئیس جلسه بودید عرض کردم و شما فرمودید امروز این موضوع تا آخر وقت تعیین تکلیف میشود، آن روز گذشت و متاسفانه هیچ تعیین تکلیفی نشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر گفت: مطلع شدیم که ریاست مجلس و تعدادی از اعضای مجلس که طرح استیضاح را امضا نکردند به اضافه یکی دو نفر از امضا کنندگان این طرح با حضور وزیر جلسهای را برگزار و قول و قرارهایی را با هم گذاشتند.
یکی از طراحان استیضاح وزیر علوم تصریح کرد: این قول و قرارها و این جلسات نه در آیین نامه داخلی مجلس و نه در قانون اساسی هیچ وجاهت ندارد.
نادران با اشاره به آیین نامه داخلی مجلس اظهار داشت: ماده 223 تصریح دارد که وقتی استیضاح اعلام وصول شد تنها در صورتی از دستور خارج میشود که امضا کنندگان امضایشان را پس بگیرند و به کمتر از 10 نفر برسند؛ هیچ کدام از امضا کنندگان استیضاح امضایشان را پس نگرفتهاند و ما در مجلس نمیپذیریم که به صورت گزینشی تعداد معدودی افراد برای همه تصمیمگیری کنند.
وی افزود: اگر بنا براین بود که استیضاح کنندگان و وزیر با هم جلسهای را داشته باشند، 60 نفری که این طرح را امضا کردند که هر 60 نفر باید دعوت میشدند، نظراتشان استماع میشد، بحث میشد و اگر در این جلسه استیضاح کنندگان به این نتیجه میرسیدند که امضایشان را پس بگیرند آن وقت روال قانونیاش را طی میکرد ولی این که دو نفر استیضاح کننده و سه نفر که این طرح را امضا نکردند به اضافه رئیس و معاونین بنشینند و راجع به کل مجلس و استیضاح کنندگان تصمیم بگیرند این پذیرفتنی نیست.
وی با بیان این که بنده جزء آخرین نفرهایی هستم که استیضاح را امضا کردم، گفت: امضا حرمت دارد، اگر ما جایی را امضا میکنیم باید متقاعد شویم به این که این امضا باید پس گرفته شود؛ شما در ماده 18 آیین نامه داخلی قسم خوردید طبق آیین نامه عمل کنید، آیین نامه اجازه استیضاحی را که تحویل شده و دو بار هم درصحن علنی اعلام شد که تحویل شده و تعیین تکلیف خواهد شد، نداده که این به تاخیر بیفتد؛ استدعا دارم که استیضاح را اعلام وصول کنید.
نماینده مردم تهران اظهار داشت: اگر بناست هر صحبتی یا مذاکرهای و بحثی بین استیضاح کنندگان انجام بگیرند باید روال قانونی خود را طی کند، اگر استیضاح کنندگان متقاعد شدند استیضاحشان را پس میگیرند و این یک روال طبیعی است ولی این که ما از طرف قاطبه نمایندگانی که این طرح را امضا کردند بدون این که اطلاع داشته باشند و در این جلسه حضور پیدا کنند، رسانهای شود و اعلام کنند که جلسهای گذاشته شد و قرار شده این استیضاح یک ماه به تاخیر بیفتد، چنین اجازهای نه به رئیس مجلس و نه به نواب رئیس و نه به سایر اعضا و روسای فراکسیونها داده نشده که بتوانند چنین تصمیمی را بگیرند.
وی خاطر نشان کرد: استدعا دارم استیضاح را اعلام وصول کنید تا روال طبیعی خود را طی کند.
باهنر که در غیاب علی لاریجانی ریاست این جلسه را برعهده داشت در پاسخ به
تذکر الیاس نادران گفت: ما دنبال این هستیم هر چه زودتر تکلیف استیضاح روشن
شود؛ یکشنبه خواهش شد که جلسهای با حضور رئیس مجلس، وزیر و تعدادی از
استیضاح کنندگان و عزیزانی که دنبال استیضاح بودند برگزارشود که جلسهای
تشکیل شد و تقریبا 2 ساعت به طول انجامید.
وی ادامه داد: بحث ما
این است که در این نوع مسائل مهم قاعدتا باید یک وفاق خوب و جدی بین
فراکسیونهای مجلس اتفاق بیفتد که اگر قرار شد یک اقدامی صورت گیرد بر
مبنای اصول و اعتقادات مجلس این باشد.
نایب رئیس مجلس تصریح کرد: براساس قانون اساسی هر ده نفر از نمایندگان که با هم جمع شوند حق دارند یک وزیری را استیضاح کنند.
باهنر
با بیان این که شاید در هیچ دورهای وزیری نباشد که ده مخالف جدی نداشته
باشد، گفت: بنابراین همان ده نفر میتوانند درخواست کنند و با هم کنار
بیایند و مجلس و کشور مرتب در حال استیضاح باشد، ما بحثمان این است که کاری
که میخواهد انجام شود با یک تفاهم جدی دنبال شود.
نایب رئیس
مجلس تصریح کرد: همان طور که فرمودید چند نفر از افراد تاثیرگذار در جلسه
بودند و قراری بر پس گرفتن امضاها هم وجود ندارد و ما به هیچ وجه دنبال این
نیستیم که کسی امضایش را پس بگیرد و اصلا این کار شروع نشده فقط بحث این
بوده که یک مدت مشخصی کار به تاخیر بیفتد تا شاید وزیر ظرف این مدت بتواند
به درخواست استیضاح کنندگان پاسخ روشن بدهد.
وی بیان داشت: الان
هم به بنده خبر دادند که استیضاح کنندگان ساعت 12 امروز جلسهای را در محل
کمیسیون تلفیق برگزار میکنند، که در نهایت اگر در پایان جلسه اعلام کنند
که استیضاح باید اعلام وصول شود، اعلام وصول خواهد شد اما ما ترجیح میدهیم
که با یک وفاقی این کار صورت گیرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد:
خواهشمان این است که استیضاح کنندگان به مصلحت توجه کنند اگر قرار است کار
انجام شود با یک وفاق کامل این کار انجام شود و تکلیف مجلس با وزرایی که
روی مسائلی که مجلس به آن حساس است و به آن دقت نمیکنند و حساسیت ندارند
مجلس با یک وفاق کامل بتوانند کارش را انجام دهد.
انتهای پیام/