کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره یک اصفهان گفت: بررسی‌ها از سال 85 تا 88 نشان می‌دهد 36 درصد علت مرگ و میرها در استان اصفهان به علت بیماری‌های قلبی و عروقی بوده است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، لیلا رویگری امروز (دوشنبه) در دومین جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی شهرستان اصفهان با بیان اینکه نقشه جامع سلامت یکی از اولویت‌های بخش سلامت استان است، اظهار کرد: به دنبال تدوین سند تحول نظام سلامت کشور، برای تحقق این امر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اقدام به تهیه نقشه جامع سلامت علوم پزشکی کرده است.

وی اضافه کرد: ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی و هم‌چنین تامین سلامت تا 1404 از اهداف کلان نظام سلامت است.

این کارشناس پیش نیاز اجرای نقشه جامع سلامت را تعهد و حمایت مدیریت ارشد بخش سلامت دانست و گفت: نهادینه شدن برنامه‌ها در سطح جامعه، تهیه و فراهم آوردن بسته‌های اجرایی و قانونی و هم چنین استقرا نقشه در برنامه‌های راهبردی از دیگر پیش نیازهای نقشه جامع سلامت است.

رویگری به مهم‌ترین اولویت‌های تامین سلامت اشاره کرد و ادامه داد: پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی و عروقی، پیشگیری و کنترل حوادث عمدی و غیر عمدی، پیشگیری و کنترل سرطان‌های شایع منطقه، پیشگیری و کنترل عوارض و بیماری‌های مادرزادی و پیشگیری و کنترل بیماری‌های روانی و اختلال‌های رفتاری به ترتیب از مهم‌ترین اولویت‌های تامین سلامت استان است.

وی با بیان اینکه 30 درصد علت مرگ و میر در جهان بیماری‌های قلبی و عروقی است، خاطرنشان کرد: درمان بیماری‌های قلبی و عروقی بسیار هزینه بر است بنابراین آموزش و پیشگیری بهترین راه حل است، زیرا بررسی‌ها از سال 85 تا 88 نشان می‌دهد 36 درصد علت مرگ و میرها در استان اصفهان به علت بیماری‌های قلبی و عروقی بوده است.

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شماره یک اصفهان ادامه داد: کاهش مصرف دخانیات و فرآوردهای دخانی، کاهش شیوع اضافه وزن و چاقی، کاهش مصرف نمک، افزایش کنترل دیابت به میزان 10 درصد و افزایش آگاهی جامعه در خصوص تغذیه درست از جمله اهداف برنامه‌ریزی است.

رویگری افزود: حمایت مالی از برنامه‌های اولویت دار سلامت استان در بخش سلامت، توانمندسازی مدیران، حمایت از کارگروه سلامت و مراقبت غذایی و تقویت برنامه آموزشی جامعه در جهت پیشگیری از بیماری‌ها قلبی و عروقی از مهم‌ترین مواردی است که رسیدن به اهداف سند سلامت را آسان‌تر می‌کند.

وی ادامه داد: تدوین و اجرایی شدن بخش نامه‌ها برای بهینه سازی تولید یا عرضه محصولات غذایی در سطح استان و تدوین و اجرایی بخش نامه در رابطه با ممنوعیت ورود افراد زیر 18 سال به چای خانه‌ها از جمله موارد که اتحادیه‌ها و اصناف می‌توانند با رعایت آن در جهت سلامت جامعه گام بردارند.

انتهای پیام/م
منبع: ایسنا
برچسب ها: اصفهان ، بیماری ، قلبی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.