یک حقوقدان گفت: بانوان می‌توانند حقوق خود را با عنوان نحله، اجرت‌المثل، نفقه و مهریه از مرد مطالبه کنند.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، از روزگاران قدیم تاکنون همیشه بانوان و حقوق آن‌ها در زندگی زناشویی در محافل گوناگون مطرح بوده است و گاه‌گاهی از عدم تعیین مناسب حقوق بانوان و کم وکاستی‌های قانونی در این زمینه صحبت شده است وهنوز هم به طور کامل این حقوق‌ برای بانوان در نظر گرفته نشده است.

و حال این سوال مطرح است که بانوان با حقوق در نظر گرفته شده برای آنان چه میزان آشنایی دارند؟

عیسی رفیعی‌نیا با اشاره به  حقوق حقه بانوان در زندگی زناشویی گفت: قانون و دادگاه برای احترام به زحمات بانوان در زندگی زناشویی حقوقی تعیین کرده‌اند که از این حقوق با عنوان نحله، اجرت‌المثل، نفقه، مهریه یاد کرد.

وی تصریح کرد: زمانی که طلاق به درخواست مرد صورت می‌گیرد، دادگاه برای زحمات زن مالی را با عنوان نحله یا اجرت‌المثل بنابر تشخیص قاضی در نظر می گیرد که مرد مکلف به پرداخت آن است و پرداخت نکردن نحله یا  اجرت‌المثل ضمانت اجرایی دارد بدین معنا که زن می‌تواند اموال مرد را به دادگاه معرفی کند تا از آن دادگاه از آن اموال حق زن را پرداخت کند.

وی همچنین نفقه را نیز یکی از حقوق اصلی بانوان ذکر کرد و ادامه داد: نفقه شامل مسکن، لباس، خوراک و هرآنچه که مایحتایج زن  است در صورت تمکین به او تعلق می‌گیرد. و در صورت عدم پرداخت نفقه اموال مرد به دادگاه معرفی می‌شود و  اگر زن نفقه را به صورت کیفری پیگیری کند 6 ماه حبس برای مرد در نظر گرفته می‌شود.

وی اظهار داشت: مهریه در هیچ صورتی ساقط نخواهد شد وهر زمان که زن درخواست کند باید به او پرداخت شود و هم چنین زن می تواند از حق حبس استفاده کند. بدین معنا که شرط کند تا مهریه پرداخت نشود، مکلف به انجام وظایف زناشویی خود نخواهد بود.

رفیعی نیا در پایان با اشاره به این که تعداد بسیار کمی از بانوان با حقوق خود آشنایی دارند خاطرنشان کرد: بانوان باید بتوانند ضمن آشنایی از حقوق خود به خوبی از آن دفاع کنند و مطالبه آن را ناممکن ندانند و البته از وظایف رسانه‌ها و مطبوعات نباید غافل شویم که در این اطلاع رسانی نقش بسزایی دارند.

البته نباید از نظر دور داشت که روند طولانی دادرسی در دادگاه‌ها بسیاری از مردم را از مطالبه حقوق خود منصرف می‌کند اما این مسئله نباید باعث بی رغبتی بانوان در  احقاق حقوق خود باشند. تا قانون خود را مکلف کنند در مواردی که هنوز حقوق بانوان به طور جدی در نظر گرفته نشده است تصمیم گیری مناسبی داشته باشد./گزارش از شبنم رخ‌فیروزگرانی

انتهای پیام/
 

برچسب ها: رتبه ، زندگی ، زناشویی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار