به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران، " حسین محققی کمال " اولین دانش آموخته مقطع دکتری رشته " سلامت و رفاه اجتماعی " کشور با بررسی و ارزیابی وضعیت رفاه اجتماعی در استانهای مختلف کشور افزود: وضعیت رفاه اجتماعی استان تهران ، رتبه هشتم را در میان دیگر استانها بدست آورد .
" حسین محققی کمال " اولین دانش آموخته مقطع دکتری رشته " سلامت و رفاه اجتماعی " کشور ، این تحقیق را در قالب پایان نامه خود تحت عنوان " تحلیل وضعیت رفاه اجتماعی ایران: ارزیابی سری زمانی چهار دهه اخیر (ازسال 1347 لغایت 1390 ) " ارایه داد .
وی در کنار ارزیابی وضعیت رفاه اجتماعی در سری زمانی چهار دهه اخیر ، به بررسی وضعیت رفاه اجتماعی در استانهای مختلف ایران و مقایسه آنها با یکدیگر نیز پرداخت .
براساس تحقیق انجام شده ، علاوه بر ارزیابی استانی وضعیت رفاه اجتماعی به تفکیک 31 استان کشور و مقایسه آنها با یکدیگر ، نتایج ارزیابی وضعیت استانها در شش مولفه رفاه اجتماعی و بیانگرهای آنها که شامل ( نرخ بیکاری ، نرخ مالکیت مسکن ، نرخ ثبت نام در مدرسه ، نرخ باسوادی افراد بالای 6 سال ، نرخ مرگ و میر نوزادان ، امید به زندگی ، پوشش بیمه ای ، تورم ، نابرابری درآمدی و تولید ملی ناخالص سرانه) می شود ، بدست آمده است .
نتایج بدست آمده از ارزیابی وضعیت استانها به تفکیک شاخص های رفاه اجتماعی ، نشان می دهند که استان تهران در دو بیانگر " نرخ باسوادی و امید به زندگی " از بهترین وضعیت در میان استانهای کشور برخوردار است ولی بلحاظ سه بیانگر" نابرابری درآمدی ، مالکیت مسکن و پوشش بیمه ای " وضعیت مناسبی ندارد و بویژه که از نظر بیانگر " نرخ مالکیت مسکن " ، بدترین وضعیت را در میان استانهای کشور داراست .
براساس ارزیابی انجام شده، در دیگر استانها ، درزمینه " نرخ بیکاری " ، استان خراسان جنوبی کمترین نرخ و استان خوزستان بالاترین نرخ بیکاری را دارند ، درخصوص " نرخ مالکیت مسکن " ، استان تهران دارای کمترین نرخ و استان مازندران بالاترین نرخ مالکیت مسکن را دارد ، درمورد " نرخ ثبت نام در مدرسه " ، استانهای البرز، چهارمحال و بختیاری ، فارس ،لرستان ، خراسان های شمالی و جنوبی ، زنجان از بیشترین نرخ ثبت نام درمدرسه و استان قزوین از کمترین نرخ برخوردار است .
همچنین ، نتایج این ارزیابی نشان می دهد که در خصوص " نرخ باسوادی افراد بالای شش سال " ، در استان سیستان و بلوچستان ، کمترین و در استان تهران ، بیشترین نرخ باسوادی را شاهد هستیم ضمن آنکه کمترین " نرخ مرگ و میر نوزادان " در استانهای البرز ، گیلان و تهران و بیشترین آن در استانهای سیستان و بلوچستان و کردستان مشاهده می شود و در خصوص " نرخ امید به زندگی " نیز استانهای البرز و تهران ، دارای بیشترین نرخ و استانهای کردستان ، سیستان و بلوچستان و ایلام کمترین نرخ امید به زندگی از بدو تولد را دارند.
لازم به ذکر است ، "محققی کمال " پژوهشگر این تحقیق ارزشمند ، برای ارزیابی رفاه اجتماعی در چهار دهه اخیر و همچنین ارزیابی استانی آن ، از متدولوژی ساخت شاخص های ترکیبی اتحادیه اروپا و سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه استفاده نموده است.
این محقق جوان کشورمان در این زمینه گفت : این متدولوژی که برای اولین بار در ایران معرفی و استفاده شده است ، بیشتر در علوم اجتماعی و علوم اقتصادی کاربرد دارد و به اعتقاد من چون شاخص جدید مطالعه ما که از طریق این متدولوژی ساخته شده است ، دارای ابعاد بیشتر و متنوع تری است ، لذا می تواند به ارزیابی واقع بینانه تر وضعیت رفاه اجتماعی ایران کمک کند.
انتهای پیام/