انگیزه های ناخودآگاه، انسان را از واقعیت های زندگی دور می کند. در برنامه "سلام جوانی" در رادیو سلامت به این موضوع پرداخته خواهد شد.

به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی رادیو سلامت؛ چه مسایلی در زندگی باعث می شوند تا انسان به سمت موفقیت پیش برود؟ برای این پرسش، هیچ پاسخ مشخص و واحدی وجود ندارد. موفقیت به تلاش نیاز دارد و انسان ها باید با توجه به شرایط زندگی و کار خود، درست ترین و مناسب ترین مسیر را تشخیص دهند، انتخاب کنند و با پشتکار بسیار به سمت آنها پیش بروند. آيا تا به حال اين سوال را از خود پرسيده‌ايد كه چه كارهايي را خوب مي‌توانيم انجام دهيم؟ چرا این تصمیم را گرفتم؟ لازمه‌ي پاسخ ‌دادن به اين سوالات داشتن خودآگاهي است.

 خودآگاهي به اين معني كه چگونه به خود نگاه كرده و بر اساس اين نگاه چه احساسي پيدا مي‌كنيم. آيا فردي را مي‌شناسيد كه از خودآگاهي خوبي برخوردار باشد؟ چه ويژگي‌هايي دارد؟

 دکتر فربد فدایی، روان پزشک در برنامه «سلام جوانی» رادیو سلامت درباره خود آگاهی گفت: خیلی از اوقات انسان تصمیم گیری ها و کارهایی انجام می دهد که در همان زمان یا مدتی بعد با تعجب خود او و یا دیگران همراه می شود و خودش می گوید: چرا این تصمیم را گرفتم؟ چرا این کار را نجام دادم؟ گویی که فرد در زمان تصمیم گیری و انجام کار تحت تاثیر یک عامل بیگانه بوده که فکرش را مسّخر کرده است.
 
وی در ادامه افزود: برای نمونه مرد میانسال و محترمی برای خرید کت و شلوار به بازار می رود و زمانی که به خانه بر می گردد، همسرش به او می گوید: این کت و شلواری را که خریدی برای یک پسر 17 ساله مناسب است، مگر حواست نبود. آقا هم مثل اینکه تازه چشمانش می بیند با خودش زمزمه می کند: آیا واقعاً من این کت و شلوار کوتاه و چسبان به رنگ بنفش را خریدم؛ یا دانشجویی که در طول دوران تحصیل درس هایش را نخوانده است در شب امتحان به جای مرور درس ها با خودش می گوید: شنیدم بهتر است قبل از امتحان شب آرامی را سپری کنیم.

 بنابراین او به جای مطالعه به سینما می رود و فردا پس از امتحان می بیند که نتیجه ای در انتظارش است، با خوش می گوید: چطور این تصمیم را گرفتم در حالی که اگر کمی درس می خواندم، قبول می شدم؛ اما الان بی تردید مردود خواهم شد.
 
فدایی ادامه داد: چیزی که در مورد هر دو وضعیت صدق می کند، عبارت است از انگیزه های ناخودآگاه که با نیرو و قدرت، فردی که از تمایلات پنهانی اطلاع نداشته باشد را به سمتی می برد که با واقعیت های زندگی اش سازگار نیست. آن آقای میانسال ناخودآگاه با خرید کت و شلواری که مناسب جوانان است می خواست پیر شدن خودش را انکار کند و بار دیگر جوانی را از سر بگیرد؛، و جوانی که به جای مطالعه به تفریح پرداخت، ناخودآگاه می خواست در عوض یک کار ضروری ؛ اما پر زحمت، کار خوشایند؛ اما بی فایده ای انجام دهد.
 
این روان پزشک در پایان اظهارکرد: مرور بر تصمیم ها و کارهای غیرعادی که در گذشته کسی انجام داده است، توجه به جنبه های گوناگون اندیشه و رفتار می تواند در افزایش خود آگاهی نقش داشته باشد، و البته گاهی هم در موارد شدید مراجعه به متخصص برای رفع مشکل ضروری است.

گفتنی است: برنامه «سلام جوانی»کاری از گروه سلامت و تفریحات شبکه رادیویی سلامت است که روزهای شنبه تا چهارشنبه هر هفته از ساعت 17 الی 17:35 دقیقه از موج اف ام ردیف 102 مگاهرتز تقدیم شنوندگان صدای دانش، نشاط و آرامش می شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.