به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، منصور شهرکی اظهار داشت: به دلیل اینکه کودکان و نوجوانان در حال رشد هستند، استفاده از رژیمهای غذایی لاغری غیرعلمی ممکن است در روند رشد جسمانی آنها تأثیر منفی بگذارد.
وی افزود: محدود کردن بازیهای کامپیوتر و کاهش زمان نشستن کودک یا نوجوان جلوی تلویزیون و تشویق کردن وی به تحرک، استفاده از بشقاب کوچک برای آنها در وعدههای غذایی، عدم سرو غذای پر چرب، ارتقای اطلاعات تغذیهای خانواده از جمله راهکارهای قابل توجه در کمک به کاهش وزن کودک یا نوجوان است.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: آنچه نباید از خاطر برد مشورت با کارشناس تغذیه و نیز اندازهگیری فاکتورهای بیوشیمیایی مانند قند و کلسترول و چربی خون کودکان و نوجوانان دچار اضافه وزن است چرا که سنجش این فاکتورها در ارائه برنامه تغذیهای صحیح مؤثر است.
شهری با تأکید بر عدم استفاده کودکان و نوجوانان از فست فودهایی مانند پیتزا، ناگتها، سوسیس و کالباس گفت: این نوع غذاها علاوه بر اینکه ارزش غذایی پایینی دارند میزان کالری زیادی را وارد بدن میکنند.
وی به خانوادهها توصیه کرد: استفاده از صیفیجات و سبزیجات را در سه وعده غذایی حتماً مورد توجه قرار دهند.
عضو مرکز تحقیقات سلامت کودکان و نوجوانان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: از روغن کانولا و زیتون به جای روغنهای جامد استفاده شود همچنین خشکبار را جایگزین چیپس و پفک به عنوان میان وعده فرندانتان قرار دهید./ر