به گفته رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران ۸۰ درصد ساکنان استان قم در معرض خطر فرونشست زمین واقع هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهره شعبانی ـ علی بیت اللهی رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران در ارتباط تلفنی با برنامه پرونده ویژه سیمای مرکز قم گفت: بر اساس آخرین آمار سراسری که در سال ۱۳۹۵  انجام شده است از مجموع  جمعیت استان قم حدود  یک میلیون و ۶۵۰ هزار نفر شامل  آبادی‌ها و شهر‌ها، یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سکونتگاه‌هایی زندگی می‌کنند که روی پهنه‌های فرو نشستی یا در مجاورت این پهنه‌ها قرار دارند.

او با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد ساکنان استان قم در معرض خطر فرونشست زمین واقع هستند، گفت: متاسفانه جنوب غربی،جنوب شرقی و  شمال غربی شهر قم به صورت یک کمان در پهنه فرونشستی واقع شده  است که نسبت به برخی از استان‌های دیگر خطرات بیشتری استان را تهدید می‌کند.

بیت اللهی تخلیه سفره‌های آبی و ناترازی منفی را عامل اصلی فرونشست زمین در قم دانست و گفت: سفره‌های آبی که طی میلیون‌ها سال ایجاد شده طی دهه‌های گذشته با برداشت بی‌رویه از منابع آبی سبب تخلیه مخازن آب شده که اثرات منفی بسیار زیادی را به همراه داشته است.

به گفته رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران، از نظر ریسک پذیری و در معرض قرار گیری خطر فرونشست، استان قم جزو پنج استان اول کشور است که توجه به  این پدیده در کنترل  برداشت آب‌های زیر زمینی نهفته است.

او در پایان  یکی از مهم‌ترین اقدامات را تغییر رویکرد‌ها در  نوع کشت و زرع و روش‌های آبیای دانست و گفت:یک سیاست گذاری بسیار جدی  لازم است که خطر فرونشست و هم آسیب پذیری  به صفر برسد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.