مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: سالانه بین 6 ونیم تا 7 میلیارد متر مکعب آب از منابع زیر زمینی استان برداشت می شود که از این میزان 270 میلیون متر مکعب مربوط به آب و فاضلاب شهریست.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ کرمان ، علی رشیدی در نشست خبری که به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب برگزار شد ، با اشاره به اینکه استان کرمان با افت شدید منابع آبی روبه روست ، افزود: : از 700 منبع آب روستایی استان 40 منبع دچار افت آب شده اند.

وی با بیان اینکه منابع آب در استان محدود است ، تأکید کرد: باید صرفه جویی را به عنوان یک فرهنگ عمومی نهادینه کنیم.

رشیدی خاطرنشان کرد: طی پارسال بیش از 6 هزار انشعاب غیر مجاز آب در استان کرمان شناسایی و آب مشترکان قطع و عاملان آنها به دستگاه قضایی معرفی شدند.

وی با باشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان "سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی"تصریح کرد: با توجه به این نامگذاری باید آگاه سازی و اطلاع رسانی در زمینه صرفه جویی در مصرف آب در روستا ها نیز افزایش یابد.

رشیدی تعداد جمعیت روستایی استان را یک میلیون و 250 هزار نفر اعلام کرد.

وی با اعلام اینکه در همه روستاههای بالای 20 نفر خانوار جمعیت ، شوراهای روستایی تشکیل شده است ، یادآور شد: موضوع اطلاع رسانی به ویژه در بخش آب روستاها باید به وسیله این شوراها صورت گیرد.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان، تعداد روستاهای بالای 20 خانوارِ بدون آب آشامیدنی در استان را 867 روستا اعلام کرد و گفت: 940 روستای استان از طریق تانکر آبرسانی می‌شوند.

رشیدی با اعلام اینکه آب آشامیدنی 516 روستای استان تامین شده است ، افزود: در حال حاضر به دلیل صرفه جویی نکردن در مصرف آب و خشکسالی های چند ساله ، این روستا ها نیز با کمبود آب مواجه هستند که برای اصلاح و تأمین آب این روستاها بیش از 112 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ی پنج ‌ساله‌ ، قرار بود 90 درصد از روستاهای بالای 20 خانوار استان از آب شرب روستایی بهره‌مند شوند که متاسفانه در حال حاضر (در سال چهارم قرار داریم) ،به دلیل تامین اعتبار نشدن، تنها توانسته‌ایم آب 67 درصد این روستاها را تامین کنیم.

رشیدی تصریح کرد: آب سفره های زیر زمینی به دلیل تخلیه عمر چاه های استان به 3 سال رسیده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان در حال حاضر 8 میلیارد تومان به ادارات برق استان بدهکار است.

معاون طرح توسعه‌ی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان نیز گفت: برای تکمیل بیش از 100 طرح نیمه تمام آب وفاضلاب روستایی بیش از 400 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

علیرضا عبدیان به مشکل کم آبی در استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر وضعیت آب شرب شهرستانهای زرند ، سیرجان ، رفسنجان ، فاریاب و کهنوج نسبت به سایر شهرستانها حادتر است.

وی خاطر نشان کرد : برای تامین آب آشامیدنی 867 روستای استان 450 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

عبدیان تصریح کرد: اگر مردم در مصرف آب صرفه جویی و انشعابات غیر مجاز را معرفی کنند ، در روستاها نیازی به جیره بندی آب نداریم./س


برچسب ها: برداشت ، آب ، کرمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.