یک متخصص تغذیه گفت: در بیماری های عفونی در اثر سم تولید شده توسط میكروب در بدن و تأثیر آن بر سیستم مغز و ‏اعصاب و مركز اشتها، بیمار دچار كم اشتهایی و در نتیجه سوء تغذیه می شود.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر مهدی شادنوش دکترای تغذیه و عضو بسیج جامعه پزشکی استان سمنان گفت: چاقی و ‏اضافه وزن از مشکلات جدی سلامت جامعه است. چاقی یک اختلال چند عاملی است که با بیماری های بسیاری مانند افزایش ‏فشار خون، دیابت نوع 2، اختلالات چربی خون، بیماری های عروق کرونر قلب، سکته، برخی از سرطان ها (سرطان سینه، کولون، ‏اندومتر)، استئوارتریت، تنگی نفس در خواب همراه می باشد‎.‎
 
چاقی و عوامل هورمونی، ژنتیکی، متابولیکی و سبک زندگی
این دکترای تغذیه گفت:" اگرچه مکانیسم های مرتبط با چاقی پیچیده است و رفتار فرد، عوامل هورمونی، ژنتیکی و متابولیکی را ‏در بر می گیرد، اما چاقی را بیشتر به صورتیکه حالت وابسته به سبک زندگی با دو علت اولیه افزایش دریافت انرژی و عدم فعالیت ‏فیزیکی کافی در نظر می گیرند‎."‎
 
‎ ‎وی افزود: غذا به عنوان منبع تولید انرژی در بدن، اگر دچار آلودگی های میكروبی باشد، می تواند منشاء بیماری های مختلف و ‏در رأس آنها بیماری های گوارشی و مسمومیت های غذایی باشد. ما در فصول مختلف، به خصوص زمانی كه هوا گرم می شود در ‏معرض مسمومیت های غذایی هستیم‎.‎‏ ‏
 
تاثیر تغذیه در بیماران عفونی بسیار مهم است
شادنوش ادامه داد: در بیماری های عفونی در اثر سم تولید شده توسط میكروب در بدن و تأثیر آن بر سیستم مغز و اعصاب و ‏مركز اشتها، بیمار دچار كم اشتهایی و در نتیجه سوء تغذیه می شود. به علاوه در بیماری های تب دار به علت سوزاندن بیش از ‏حد كالری توسط بدن ، ضعف و لاغری ایجاد می شود‎.‎

این دکترای تغذیه افزود: وظیفه اصلی ما برای درمان، جبران انرژی تحلیل رفته و یا جبران كاهش وزن است. به همین منظور در ‏همه بیماران عفونی، تغذیه را اصل قرار می دهیم‎.‎

وی ادامه داد: "بسیاری از مردم فكر می كنند، عامل بروز لاغری مصرف انواع آنتی بیوتیک هاست كه كاملاً نادرست است. آنتی ‏بیوتیک برای درمان بیماری است.” مثلاً اگر در بیماری ذات الریه آنتی بیوتیک مصرف نشود، احتمالاً به مرگ بیمار می انجامد. ‏واقعیت این است كه هر بیماری عفونی باعث كاهش وزن می شود. كاهش وزن باعث كاهش فعالیت سیستم دفاعی بیمار می شود ‏و یكی از علل شایع مرگ بیماران، بروز عفونت های ثانویه است كه در اثر سوء تغذیه و كاهش مقاومت بدن ایجاد می شود‎.‎
 
بیماران دچار نقص در سیستم دفاعی بدن دقت کنند
دکتر شادنوش خاطرنشان کرد: به بیمارانی كه دچار نقص در سیستم دفاعی بدن هستند، به خصوص افرادی كه تعداد گلبول ‏های سفید خون آنها زیر 1000 یا كمتر است توصیه می كنیم از غذای خام استفاده نكنند و حتی میوه ها را به صورت كمپوت ‏مصرف كنند و در مدتی كه تعداد گلبول های سفید آنها زیر 1000 است، از مصرف خشكبار نیز خودداری كنند. آب آشامیدنی ‏نیز باید كاملاً تصفیه شده و عاری از میكروب باشد. البته به محض آنكه تعداد گلبول های سفید خون آنها به بالای 2000 و 3000 ‏رسید، می توانند از مواد خام هم به طور طبیعی استفاده كنند‎.‎

این دکترای تغذیه گفت: متاسفانه چیزی كه امروزه به آن توجه نمی شود، زیان های پرخوری و مصرف بیش از حد انرژی به ‏خصوص در جوامع صنعتی و پیشرفته دنیاست‎.‎



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.