به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران،دکتر مهدی شادنوش دکترای تغذیه و عضو بسیج جامعه پزشکی استان سمنان گفت: چاقی و اضافه وزن از مشکلات جدی سلامت جامعه است. چاقی یک اختلال چند عاملی است که با بیماری های بسیاری مانند افزایش فشار خون، دیابت نوع 2، اختلالات چربی خون، بیماری های عروق کرونر قلب، سکته، برخی از سرطان ها (سرطان سینه، کولون، اندومتر)، استئوارتریت، تنگی نفس در خواب همراه می باشد.
چاقی و عوامل هورمونی، ژنتیکی، متابولیکی و سبک زندگی
این دکترای تغذیه گفت:" اگرچه مکانیسم های مرتبط با چاقی پیچیده است و رفتار فرد، عوامل هورمونی، ژنتیکی و متابولیکی را در بر می گیرد، اما چاقی را بیشتر به صورتیکه حالت وابسته به سبک زندگی با دو علت اولیه افزایش دریافت انرژی و عدم فعالیت فیزیکی کافی در نظر می گیرند."
وی افزود: غذا به عنوان منبع تولید انرژی در بدن، اگر دچار آلودگی های میكروبی باشد، می تواند منشاء بیماری های مختلف و در رأس آنها بیماری های گوارشی و مسمومیت های غذایی باشد. ما در فصول مختلف، به خصوص زمانی كه هوا گرم می شود در معرض مسمومیت های غذایی هستیم.
تاثیر تغذیه در بیماران عفونی بسیار مهم است
شادنوش ادامه داد: در بیماری های عفونی در اثر سم تولید شده توسط میكروب در بدن و تأثیر آن بر سیستم مغز و اعصاب و مركز اشتها، بیمار دچار كم اشتهایی و در نتیجه سوء تغذیه می شود. به علاوه در بیماری های تب دار به علت سوزاندن بیش از حد كالری توسط بدن ، ضعف و لاغری ایجاد می شود.
این دکترای تغذیه افزود: وظیفه اصلی ما برای درمان، جبران انرژی تحلیل رفته و یا جبران كاهش وزن است. به همین منظور در همه بیماران عفونی، تغذیه را اصل قرار می دهیم.
وی ادامه داد: "بسیاری از مردم فكر می كنند، عامل بروز لاغری مصرف انواع آنتی بیوتیک هاست كه كاملاً نادرست است. آنتی بیوتیک برای درمان بیماری است.” مثلاً اگر در بیماری ذات الریه آنتی بیوتیک مصرف نشود، احتمالاً به مرگ بیمار می انجامد. واقعیت این است كه هر بیماری عفونی باعث كاهش وزن می شود. كاهش وزن باعث كاهش فعالیت سیستم دفاعی بیمار می شود و یكی از علل شایع مرگ بیماران، بروز عفونت های ثانویه است كه در اثر سوء تغذیه و كاهش مقاومت بدن ایجاد می شود.
بیماران دچار نقص در سیستم دفاعی بدن دقت کنند
دکتر شادنوش خاطرنشان کرد: به بیمارانی كه دچار نقص در سیستم دفاعی بدن هستند، به خصوص افرادی كه تعداد گلبول های سفید خون آنها زیر 1000 یا كمتر است توصیه می كنیم از غذای خام استفاده نكنند و حتی میوه ها را به صورت كمپوت مصرف كنند و در مدتی كه تعداد گلبول های سفید آنها زیر 1000 است، از مصرف خشكبار نیز خودداری كنند. آب آشامیدنی نیز باید كاملاً تصفیه شده و عاری از میكروب باشد. البته به محض آنكه تعداد گلبول های سفید خون آنها به بالای 2000 و 3000 رسید، می توانند از مواد خام هم به طور طبیعی استفاده كنند.
این دکترای تغذیه گفت: متاسفانه چیزی كه امروزه به آن توجه نمی شود، زیان های پرخوری و مصرف بیش از حد انرژی به خصوص در جوامع صنعتی و پیشرفته دنیاست.
انتهای پیام/