سیدمهدی موسوینژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، در خصوص آلودگی بنزین پتروشیمیها اظهار داشت: زمانی که کشور در آستانه تحریم قرار گرفت از تولیدات بنزین پتروشیمیها استفاده میکردیم، متاسفانه کسانی ادعا دارند بنزین پتروشیمیها آلوده است که بایستی مستنداتی را در این زمینه ارائه دهند.
وی تصریح کرد: بنزین تولیدی پتروشیمیها یا در واقع مواد "اکتانافزا"، همان "بنزین ریفرمیت" است و در شرکتهای پتروشیمی "آروماتیکی نوری (بروزویه)"، "بندر امام (ره)" و "بوعلیسینا" تولید میشود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: "بنزین ریفرمیت" پتروشیمی همان بنزینی ریفرمیت پالایشگاه است با این تفاوت که عملیات خالصسازی ریفرمیت از بنزین به علت وجود واحدهای "بنزنزدایی" در پتروشیمی انجام میشود و پس از کاهش میزان بنزن به زیر 2 درصد حجمی، بنزین ریفرمیت به عنوان اکتان افزا به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران تحویل داده خواهد شد. این در حالی است که واحدهای بنزنزدایی در اکثر پالایشگاههای نفت کشور وجود ندارد.
موسوی نژاد تاکید کرد: بنزین تولیدی پالایشگاهها در مقایسه با بنزین تولیدی پتروشیمیها از نظر کیفیت پایینتر است، همچنین اگر بنزین وارداتی "یورو"2"را با "یورو4" مقایسه کنیم، از آلودگی بیشتری برخوردار است و طبیعی است که بنزین یورو4 کیفیت بالاتری دارد. بنابرین بنزین تولیدی پتروشیمیها مشکلی ندارند.
وی یادآور شد: "بنزین ریفرمیت" پتروشیمیها به لحاظ ترکیبات بنزن، از وضعیت به مراتب بهتری نسبت به شرایط فعلی اکثر پالایشگاههای نفت کشور برخوردار هستند. بنزین تولیدی پتروشیمیها به علت عدد اکتان بالای 95 به عنوان اکتان افزا مورد استفاده قرار میگیرد.
موسوی نژاد افزود: پتروشیمیها حدود 6 میلیون لیتر بنزین تولید میکنند، این در حالی است که 3.5 میلیون لیتر از از کیفیت بالاتر و 2.5 میلیون لیتر مانند بنزین تولیدی پالایشگاهها مشکل دارد. با توجه به اینکه 70 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود که در این میان تنها 2.5 میلیون لیتر به گفته برخی از مسولان آلوده است. مسولان بایستی صداقت به خرج دهند تا در این زمینه اطلاعات جامع و کامل ارائه دهند.
وی تاکید کرد: هم اکنون مستنداتی در خصوص آلوده بودن بنزین پتروشیمی از سوی مسولان ارائه نشده است و بدون هیچ دلیلی اقدام به واردات بنزین یورو4 بیهویت کردند با این دید که بنزین تولیدی پتروشیمی ها آلوده است. باید قبل از توزیع در جایگاهها تست و آنالیز و مورد آزمایش قرار گیرد. آیا منطقی است که بنزین بی هویت را وارد و بنزین تولیدی شناسنامه دار را حذف کنیم؟
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد:
در بحث قراردادهای وارداتی شکی در رانتخواری وجود ندارد در همین راستا تحقیق و تفحص مجلس طبق ماده 206 آییننامه مجلس قرار است که موضوع رانتخورای در واردات را بررسی کند تا مشخص شود که چه کسانی اقدام به واردات بنزین می کنند. موسوینژاد گفت: در حال حاضر مسولان کشور بدون تحقیق و کار کارشناسی اقدام به ارائه گزارشهایی میکنند که متاسفانه در بین مردم تفکرات منفی را ایجاد میکند که بهتر است بدون کار کارشناسی اظهار نظر نکنند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نفت مواضع مشخص و شفافی در مورد واردات بنزین و تولید ریفرمیت در واحدهای پتروشیمی ندارد.
انتهای پیام/
مدعیان چرا تا حالا آنالیز بنزین وارداتی رو ارائه نکردن؟
چرا شما از آقايمان یاد نمی گیرید که با وجود این که رهبري ایران اسلامی است و اگر بگویند بمیرید همه میمیرند وقتی می خواهد موضوعی را بیان کنند پس از مطالعه فراوان و مشورت با اهل فن موضوع را مطرح می کند و به همین سبب تا به امروز حتی یک مورد اشتباه هم نگفته است .
صحبت شما بیشتر به ذینفعان می خورد نه دلسوزان ....