محققان مي گويند، دانشگاه استنفورد با استفاده از روش جدیدی بر این مشکلات پیروز شدند و اولین ترانزیستور مبتنی بر نانولوله کربنی را تولید کردند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان دانشگاه استنفورد روشی برای تولید انبوه ترانزیستورهای اثرمیدان مبتنی بر نانولوله‌ کربنی ارائه کردند. این ترانزیستورهای اثرمیدان نسبت به ترانزیستورهای پیشین، ابعاد کانال کوچک‌تری دارند که منجر به بهبود کارایی و کاهش مصرف انرژی در آنها می‌شود. 
 
ترانزیستورهای نانولوله کربنی یکی از عناصر مهم و جذاب برای تولید مدارهای الکترونیکی کامپیوترهای نسل جدید هستند. این ترانزیستورها نسبت به مدارهای فعلی، هم عملکرد بالاتری و هم مصرف انرژی کمتری دارند. این بهبود عملکرد به شکل قابل توجهی محسوس است به طوری که عملکرد آن‌ها سه برابر سریع‌تر از مدارهای فعلی است این در حالی است که مصرف انرژی‌ آن‌ها یک سوم این مدارهاست. این مدارها دارای کاربردهای متعددی است به طوری که از آن‌ها در ساخت ادوات مختلف از کامپیوترهای معمولی و تلفن‌های هوشمند گرفته تا ابررایانه‌ها می‌توان استفاده کرد. 
 
محققان مي گويند دانشگاه استنفورد با استفاده از روش جدیدی بر این مشکلات پیروز شدند و اولین ترانزیستور مبتنی بر نانولوله کربنی را تولید کردند. این ترانزیستور اثرمیدان در مقیاس بسیار کوچکی ساخته شده است. 
 
در پژوهش جدیدی که میترا و همکارانش در دانشگاه استنفورد انجام دادند، نشان داده شد که می‌توان از این روش برای تولید ترانزیستورهای اثرمیدان بزرگ استفاده کرد. این گروه در نهایت موفق به ساخت ترانزیستورهایی با کانال‌های دارای ابعاد 20 تا 90 نانومترشدند. 
 
این گروه نشان دادند که ترانزیستورهای اثرمیدان مبتنی بر نانولوله‌ کربنی با کانال 32 نانومتری در فرکانس 100 کیلوهرتز کار کرده و تنها 130 نانووات در ولتاژ 2 ولت انرژی مصرف می‌کند.


انتهای پیام/
برچسب ها: نانو ، فناوری ، ترانزیستور
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار