
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری ، به منظور بررسی مسائل و مشکلات پرورش و تولید مرغ بومی، هفتادمین جلسه کمیته مرغ بومی کشور با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.
مدیرکل دفتر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم معاونت تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه سالانه 2 میلیون تن گوشت سفید مرغ در کشور تولید میشود، پیشبینی کرد: در سال جاری بیش از 2 میلیون و 100 هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید شود.
ترکاشوند با اشاره به تولید بیش از 900 هزار تن تخم مرغ در کشور، از صادرات 45 هزار تن گوشت مرغ و بیش از 37 هزار تن تخم به خارج از کشور در سال گذشته خبر داد و افزود: در سال قبل حدود 150 هزار تن مازاد تولید گوشت مرغ در کشور ذخیرهسازی شد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی مازندران نیز اظهار داشت: مازندران با داشتن 192 واحد پرورش مرغ مادر گوشتی، 2 هزار و 86 واحد مرغ گوشتی، تولید 277 میلیون قطعه جوجه یکروزه و 208 هزار تن گوشت مرغ آماده طبخ به ارزش بیش از 17 هزار میلیارد ریال، 31 درصد تولید جوجه یک روزه و 11 درصد گوشت مرغ کشور را به خود اختصاص داده و رتبه اول را از نظر کمی و کیفی در کشور دارد.
حسین نگهدار با اشاره به تاریخچه مرکز پشتیبانی و اصلاح نژاد مرغ بومی استان به بیان اهمیت پرورش مرغ بومی پرداخت و افزود: این مرکز طی 22 نسل بر روی بیش از 170 هزار قطعه جوجه اصلاح نژادی، عملیات رکوردگیری و ثبت مشخصات را انجام داده و رتبه نخست در اصلاح نژاد و پیشرفتهای صفات اقتصادی مرغان بومی کشور را به خود اختصاص داده و تاکنون نیز بیش از 6 میلیون قطعه جوجه یک روزه بومی، 5 میلیون قطعه نیمچه، مرغ و خروس، حدود 250 هزار عدد تخم مرغ نطفهدار و 6 میلیون عدد تخممرغ خوراکی را تا پایان سال 91 تولید کرده است.
وی گفت: در حال حاضر استحصال نسل 23 در این مرکز انجام میشود و هماکنون بیش از 300 هزار قطعه جوجه یک روزه بومی اصلاح شده در این مرکز تولید و تحویل متقاضیان میشود که با اتمام ساختمان جدید جوجهکشی با استاندارهای روز و افزایش گله پیشبینی میشود در سال جاری بیش از 500 هزار جوجه یک روزه در این مرکز تولید شود./ب