دکتر محمدحسین سلطانزاده متخصص اطفال و استاد دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: تمام قوانین، مسئولیتها، تشویقها و محدودیتهایی را که در مورد سایر کودکان به کار میبرید، برای فرزندان مبتلا نیز اجرا کنید. او باید خود را مانند بقیه همسن و سالان خود ببیند با این تفاوت که فقط گاهی لکنت پیدا میکند. هرچند دقت داشته باشید گاهی انتظارات خارج از توان از وی داشتن، باعث افزایش فشار و تنش و در نتیجه تشدید لکنت او میشود.
وی ادامه داد: اختصاص زمانی کافی برای صحبت کردن به این کودکان احساس بهتری داده و میتواند لکنت او را کاهش دهد. سعی کنید با آرامش به حرف کودکتان گوش دهید به اینکه چگونه میگوید اجازه دهید خودش جمله را تمام کند و هنگام صحبت با او تماس چشمی داشته باشید. سعی کنید کمتر از او سوال بپرسید و اجازه دهید خودش آغاز به صحبت کند.
سلطانزاده افزود: هیچگاه برای پاسخ دادن به سوال به کودکتان فشار نیاورید. هرگز به او نگویید که چه کار کند تا لکنت نداشته باشد. همیشه سعی کنید کودک را در فعالیتهایی که به خوبی از عهده آنها برمیآید شرکت دهید، این کودکان وقتی در گروه قرار میگیرند یا به همراه سایرین شعر یا آوازی را میخوانند مشکلی ندارند.
وی در پایان تأکید کرد: سعی کنید کودک را در بهترین شرایط بدنی نگه دارید، بیماری جسمی به احتمال زیاد باعث افزایش لکنت میشود.
انتهای پیام/