لکنت کودکان وقتی صورت می‌گیرد که تلفظ از تفکر پیشی می‌گیرد که در این صورت والدین با انجام کارهایی می‌تواند لکنت را درمان کنند.

 مرضیه مشتاقی، روانشناس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: از آنجایی که 68 درصد یادگیری کودکان به صورت مشاهده‌ای است بی تاثیر در تلفظ کودکان نیست.

وی گفت: کودکان به صورت الگو برداری از شخصیت تلویزیونی گاهی به صورت لکنت صحبت می‌کنند و والدین نقش مهمی در از یاد بردن این شخصیت‌ها از ذهن کودک دارند.

وی خاطر نشان کرد: شعر خوانی همراه با حرکت دست‌ها و پاها و یا انجام بازی با توپ حین شعر خواندن با والدین می‌تواند درگیری ذهنی و تلفظی و فکری کودک را به کار گیرد تا مقداری از لکنت کودک از یادش برود.

وی اظهار داشت: البته گاهی لکنت به صورت استرس و یا ژنتیکی هم می تواند در کودکان ایجاد شود و علاوه به شعر خوانی والدین با کودکان دچار این مشکل می‌توانند کودک را متوجه این موضوع نکنند.

وی در خصوص عدم توجه کودکان به تلفظ‌های اشتباه‌شان توضیح داد: در صورت مشاهده لکنت کودکان والدین و اطرافیان نباید از او بپرسند منظور تو از این کلمه چه بوده است و یا این کلمه اشتباه است که کودک با این رفتار اذیت می شود و آسیب می بیند.

 وی در پایان گفت: توصیه می‌شود این موضوع را با یک گفتار درمان در میان گذاشت تا به صورت تکنیکی و عملی مورد درمان قرار گیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: لکنت ، کودک ، ژنتیک ، والدین ، شخصیت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.