حسن درخشانی درگفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران گفت: توجه به کودکان و نوجوانان روستایی به عنوان یک گروه که نیازمند توجه است یکی از الزامات است زیرا جمعیتی عظیم از مردم را تشکیل میدهند، پس تعلیم و تربیت کودکان روستایی یکی از اساسیترین معیارهای توجه به این گروه است تربیت و پرورش اجتماعی کودکان اهمیت خاصی دارد و جامعه شهری و جامعه روستایی از تفاوت جوامع است که هر کدام نیازمند توجه و برنامهریزی جداگانه است.
وی ادامه داد: جامعه روستایی دارای ویژگیهایی است که این ویژگیها آن را از جوامع شهری متمایز میسازد یکی از مهمترین ویژگیهای جامعه روستایی نقش خانواده است، خانواده نه تنها محل سکونت و زیست و محل تربیت افراد است. در خانوادههای روستایی محدودیتهایی برای رشد اجتماعی کودک در بر دارد و معمولا کمتر از خانواده محیطهای شهری به کودک فرصت استفاده از امکانات رشد فکری میدهد.
بنابراین، جای تعجب نیست اگر در بسیاری بررسیها روانشناس تطبیقی بهره هوشی کودکان روستایی برای سن واحد به طور متوسط پایینتر از کودکان شهری به دنیا میآیند البته این به این معنا نیست که کودکان روستایی کم هوش تر از کودکان شهری به دنیا میآیند بلکه نشان دهنده آن است که محیط زندگی آنها برای شکوفا کردن استعدادهای هوشی آن کمتر مساعد بوده است.
وی در ادامه با اشاره به کارایی کم مدارس در جوامع روستایی افزود: کارایی مدرسه در جامعه روستایی مانند جامعه شهری نیست و عموما خردسالان و نوجوانان روستایی در حالی این مرحله را سپری میکنند که پرورش اجتماعی ناقصی را طی میکنند.
وی در پایان تصریح کرد: باید تدابیری اندیشید و تحولی در برنامههای تعلیمات اجتماعی روستایی ایجاد کرد و رسانهها باید جامعه روستایی و مشکلات آن را در برنامه آموزشی و غیرآموزشی خود لحاظ کند و باید زمینههای تشکیل و ایجاد سازمانهای اجتماعی در روستا را فراهم آورند تا پرورش اجتماعی کودکان و نوجوانان به درستی انجام شود.
انتهای پیام/