به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زنجان ؛طارم یکی ازشهرستانهایاستان زنجان میباشد که در شمال استان واقع گردیده این شهرستان درخرداد ماه سال ۱۳۷۶ به مرکزیت شهرآب بر تأسیس گردیده است.
عبور رودخانه قزل اوزن به عنوان شاهرگ حیاتی از این شهرستان توانمندیهای کشاورزی را دو چندان نموده و باعث رشد،توسعه و رونق اقتصادی منطقه گردیده، تاحدی که به عنوان قطب کشاورزی مخصوصاً در زمینه تولید محصول زیتون این استان به شمار می رود.
باغداری این شهرستان در نوع خود بی نظیر است. از محصولات عمده این شهرستان زیتون، انار، برنج، سیر، گوجه فرنگی، کرفس، طالبی، هندوانه، انجیر، انگور، فندق، گردو گیلاس، زردالو، سیب زمینی، انواع هلو وشلیل و انواع محصولات دیگر را می توان نام برد.
این شهرستان همچنین با داشتن دامداری سنتی، تولید ماهیهای پرورشی و دانه روغنی زیتون در سال از مراكز مهم تولیدات كشاورزی و باغی استان زنجان محسوب میشود.
برنج طارم نیز كیفیتی مطلوب دارد كه در همه جای
كشور شناخت شده است و طرفداران زیادی دارد .
با فرا رسیدن فصل بهار اولین محصولی که برداشت می شود محصول کرفس این شهرستان است که علاوه بر تامین نیاز استان به سایر استان های کشور وقسمتی ازاین محصول توسط صادرکنندگان به کشورهای عربی حاشبه خلیج فارس صادر می شود.
از دیگر محصولات بهاری می توان به برداشت دا نه روغنی کلزا،سیر ،سیب زمینی ،گوجه طلایی و توت فرنگی اشاره کرد .
سير مورد کشت در شهرستان طارم شامل سير محلي طارم، سير صورتی، سير قرمز، سير سفيد و رقم آذر است. سيرعلاوه برمصرف خوراکي به صورت تازه- سير ترشي يا چاشني در صنايع غذايي جهت توليد فرآورده هاي غذايي نقش مهمي دارد و همچنين استفاده فراواني به عنوان يک گياه دارويي موثر در بيماريها يي چون فشار خون و بيماريهاي قلبي- کاهش کلسترول خون- خواص ضد انگلي و ضد ميکروبي و درمان دستگاه گوارش دارد.
انواع صیفی جات ومیوه های فصل ازقبیل ا نگور انجیر سیب زرد الو از محصولات تابستانی طارم می باشد.
انار یکی دیگر از محصولات مهم این استان است که برداشت این محصول از باغات بارده از نیمه دوم شهریورماه در ارقام زودرس شروع شده و تا پایان مهرماه ادامه پیدا می کند.
ازمجموع این محصول بخشی در جهت مصرف تازهخوری و بخشی در جهت تهیه رب انار است/ .
ارقام انار موجود در شهرستان شامل ملس شیرین، ملس ترش، پوست سیاه، شاهبار، میخوش، دوستی، زاغ، پوست کدویی، ترش چنگلی و ترش محلی بوده و انار تولیدی این شهرستان به سایر شهرستانهای استان و استانهای همجوار صادر می شود.
باقلا یکی ديگراز محصولات مهم و با ارزش در تناوب سایر محصولات این شهرستان می باشد که به دو صورت خشک و سبز در شهرستان تولید می شود و با توجه به کیفیت بالای آن جهت فروش به سایر استان ها مانند قزوین، تهران، گیلان و آذربایجان غربی عرضه می گردد.
محصول نخود فرنگی تولیدی این شهرستان نیز از کیفیت بالایی برخوردار بوده و مورد استفاده صنایع تبدیلی استانهای همجوار قرار می گیرد
اصلی ترین محصولات طارم سفلی زیتون میباشد که شهرت جهانی دارد.
عملیات برداشت زیتون کنسروی از هفته دوم شهریورماه آغازمی شود و از این مقداربخشی به صورت زیتون کنسروی و مابقی به صورت زیتون روغنی است.
با بیان اینکه ارقام زیتون مورد کشت در این شهرستان شامل زرد زیتون، روغنی، شنگه، ماری و گلوله زیتون میباشد که دو رقم زرد زیتون و روغنی بیشترین ارقام منطقه را شامل میشوند و مقدار ناچیزی ارقام خارجی در سطح شهرستان به صورت الگویی کشت شده آست که با توجه به سازگاری با منطقه طارم میتوان به ارقام کنسروالیا – مانزالیا و کروناپیکی اشاره کرد.
زیتون تولیدی شهرستان به دلیل ایزوله بودن منطقه و شرایط
اقلیمی خاصی که در منطقه حکم فرماست و عدم نیاز به مبارزه با آفات توسط سموم شیمیایی
به اصطلاح ارگانیک میباشد و طرفداران زیادی در بازارهای داخل و خارج برای آن وجود
دارد .
به طوریکه زیتون تولیدی شهرستان به اقصی نقاط کشور از جمله استانهای گیلان، قزوین، تهران، قم، مرکزی، همدان، مازندران، گلستان و سایر شهرهای استان زنجان و همچنین توسط شرکتهای صنایع غذایی خریداری و یا به کشورهای حوزه خلیجفارس و کشورهای ترکیه، مالزی، آلمان و کانادا به صورت کنسرو زیتون صادر می شود./س