به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری دیلی بیست، در دهه گذشته، وزارت امور خارجه 69 درصد از بودجه خود در رابطه با افغانستان را به یک شرکت داده است.
"دین کورپ"، یکی از بزرگترین شرکت های فعال در ارتش دولت آمریكاو از پیمانکاران خصوصی ، به فساد مالی و اخلاقی شناخته شده است ، اما هیچ یک از این سابقههای تامل برانگیز ، دولت ایالات متحده را به عدم اعطای قراردادهای جدید دلسرد نکرده است.
وزارت امور خارجه نزدیک به 4 میلیارد دلار برای پروژه های کمک به بازسازی افغانستان از سال 2002 تا 2013 پرداخت كرده است كه حدود 2.5 میلیارد دلار از آن بودجه به دین کورپ پرداخت شده است به عبارتی ، حدود 69 درصد از تمام پول هایی كه وزارت امور خارجه تقریبا در تمام طول مدت جنگ پرداخت كرده است .
ارقام درآمد دین کورپ از گزارش بازرس کل ویژه برای افغانستان (SIGAR ) – یك سازمان حسابرسی كه توسط کنگره برای نظارت بر هزینه های دولت در افغانستان تاسیس شده است - اقتباس شده است .
براساس گزارش SIGAR ، حدود 89 درصد از بودجه وزارت امور خارجه ، 3.5 میلیارد دلار، برای حمایت از پروژه "حاکمیت قانون"، مانند آموزش و تجهیز نیروی پلیس افغانستان اختصاص یافته است.
دین کورپ در افغانستان اغلب فعالیت های خود را در این حوزه متمركز ساخته بود ( تامین محافظ برای رئیس جمهور افغانستان، حامد کرزی و شخصیت ها نیز در اولویت بعدی قرار داشت ) .
دین کورپ بیشتر با آموزش و تجهیز پلیس ملی افغانستان و نیروهای مبارزه با مواد مخدر سر و کار داشت .
قراردادهای دین کورپ شامل: اعزام مربیان پلیس به افغانستان ، ساخت و ساز زیرساخت های پلیس، و فیلدینگ تجهیزات پلیس و وسایل نقلیه ، بود.
به گفته مقامات آمریكایی ، لیست مسئولیت های کاری دین کورپ ، به ویژه در راه مبارزه با مواد مخدر و آموزش نیروی پلیس افغانستان ، برخی از سخت ترین مشکلات ماموریت آمریکا در افغانستان را تقلیل داده است . اما برای میلیاردها دلاری كه این شرکت دریافت کرده است فرایند حل این مشکلات ، پیشرفت های کمی تاكنون داشته است . در مورد مواد مخدر ، با ركورد تولید تریاک در سال 2013 ، شاخص این ماموریت به اصطلاح مبارزه با مواد مخدر واشنگتن ، در سال های اخیر به مراتب بدتر شده است.
واقعیت این است كه ، حضور نظامی آمریكا نه تنها بر رفع مشكلات افغانستان كمك نكرده است بلكه بر گسترش معضلات این كشور بحران زده دامن زده است و در این بین واشنگتن تنها به فكر تامین منافع شركت های خود و ایجاد بستری مناسب برای درآمدزایی از افغانستان حتی پس از خروج نظامی از این كشور ، بوده است.
انتهای پیام/