به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛گلعلی بابایی، رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس، با اشاره به سبک و کیفیت کار حاتمیکیا در ساخت فیلم «چ» گفت: به نظر من ساخت فیلم و موضوعی که حاتمیکیا انتخاب کرده بود، خوب بود. جلوههای ویژه این فیلم و و تکنیکهایی که استفاده کرده بودند، در سطح جهانی بود و بر جذابیت بیشتر فیلم کمک مؤثری کرده بود.
وی ادامه داد: حاتمیکیا در این اثر شخصیت شهید چمران را به عنوان یک عارف، برداشتی که بسیاری از حاضران در جبههها از ایشان داشتند، معرفی کرد و نه یک جنگجوی صرف و خود این رویکرد هم بر امتیاز فیلم و تأثیرگذاری شخصیت میافزود. در مجموع هم موضوع و هم شیوه نگارش فیلمنامه این قابلیت را برای «چ» ایجاد کرده که بتواند در سطح جهانی معرفی شود. نویسنده در این اثر شخصیت شهید چمران را دقیقاً به تصویر کشیده و موضوع را تا انتها پیش برده است.
رئیس سازمان هنری و ادبیات دفاع مقدس به ویژگیها و وجوه متمایز «چ» با بسیاری دیگر از کارهای دفاع مقدس اشاره کرد و یادآور شد: دوری از شعارزدگی و و پرداختن به اصل موضوع از دیگر ویژگیهای ممتاز این کار بود. کارگردان تلاش داشت تا 48 ساعت از زندگی یکی از تأثیرگذاران در جنگ را به نمایش بگذارد که به نظر من تا حدود زیادی موفق بود. «چ» و بسیاری از فیلمهای دفاع مقدس، همانطور که مقام معظم رهبری فرمودهاند، نشان میدهد که از لحظه لحظه دفاع مقدس میتوان برداشتی هنری داشت. از کوچکترین موضوعی میتوان آثاری مهیج و پرمخاطب درآورد و عرضه کرد.
بابایی ادامه داد: در دیدار اخیر ستاد مرکزی راهیان نور با رهبر معظم انقلاب این موضوع هم از سوی معظمٌله تأکید شد که ما کارهای خوبی از نظر داستانی در این زمینه داریم که هر کدام از اینها می تواند موضوع و زیرساخت یک اثر سینمایی قرار بگیرد. در این میان همت و توجه بیشتر فیلمسازان است که میتوانند با این کار موضوعات ناب را شناسایی و پردازش کنند.
وی افزود: برخیها مدعی هستند که آثار ادبی و سینمایی دفاع مقدس دیگر مخاطب خود را ندارند و به نوعی تاریخ انقضای این آثار گذشته است، اما الحمدلله در این مدت میبینیم که این فیلمهای دفاع مقدسی هستند که یخ گیشهها را میشکنند و فروش میلیاردی دارند. در همین ایام عید این «چ» و «معراجیها» بودند که مخاطبان را به سمت خود جلب کردند.