بحران اعتباری در جهان با بحران وام‌های مسكن در آمریكا آغاز شد و به تدریج تمامی كشورهای جهان را دربرگرفت و در نهایت منجر به ورشکستگی بسیاری از بانکها شد.

به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از ورلد سوسياليست، بحران اعتباری در آمریكا با سرعت وارد بانک‌ها شد و نظام مالی را از پا انداخت.

رابطه تنگاتنگ نظام بانكی دنیا در كنار شیوع بحران به كشورهای دیگر سبب شد تا بانک‌های كشورهای اروپایی نیز همین تجربه را داشته باشند.

بانک "لمن برادرز" به عنوان یکی از مشهور‌ترین بانک‌‌های آمریکا و جهان در سال 2008 اعلام ورشکستگی کرد، ورشکستگی "لمن برادرز" که از اعتبار بالایی نزد سرمایه‌گذاران و بازار‌های مالی جهان برخودار بود، ضربه سنگینی به اعتماد عمومی سرمایه‌گذاران به سیستم بانکی جهان وارد کرد.

کارشناسان معتقدند، تأثیر این اتفاق به حدی شدت داشت که برای احیای اقتصاد جهان به سال‌ها زمان نیاز خواهد بود، به همین دلیل اقتصاددانان سال 2008 را سال سیاه برای بانک‌ها و موسسات مالی نامیدند. 

"رویال بانک" انگلیس بانک دیگری بود که بحران مالی و اقتصادی جهان آن را در آستانه ورشکستگی قرار داد، این بانک میلیارد‌ها پوند کمک مالی از دولت انگلیس برای جلوگیری از ورشکستگی دریافت کرده بود.

بیش از 70 درصد سهام این بانک پس از بحران مالی و اقتصادی در اختیار مالیات‌دهندگان انگلیسی قرار گرفته است و مابقی سهام آن در اختیار دولت انگلیس است.

همچنین "رویال بانک" انگلیس به دنبال راه ‌حلی برای خروج از بحران، تصمیم گرفته است بخشی از دارایی‌ها و املاک خود در سراسر اروپا را به فروش برساند.
 
 "بانکیا" به عنوان مهمترین بانک کشور اسپانیا نیز از این قاعده مستثنی نبود. از آغاز بحران اقتصادی در اسپانیا حدود هشت هزار شعبه بانکی در این کشور تعطیل شد.

بحران مالی اسپانیا، مدیران این شرکت را ملزم کرده تا یک سوم از شعب خود را تعطیل کنند، این در حالی بود که دولت برای نجات این بانک آن را به بخش دولتی واگذار کرد.

انتهای پیام/
برچسب ها: اعتبار ، مسکن ، بحران ، اقتصاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار