یک کارشناس رسانه‌های بین‌الملل گفت: اگر ما در قرن 21 این را بپذیریم که جنگ ابزار در حال تبدیل شدن به جنگ ابزار است رسانه‌ها از ابزارهای اصلی پیاده کردن قدرت نرم هستند، به ویژه در نیمه نخست قرن 20 شاهد رشد غیر عقلانی قدرت سخت بودیم به گونه‌ای که در جنگ اول و دوم جهانی بیش از 100 میلیون نفر به کام مرگ کشیده شدند.

"حسن عابدینی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به تاثیر عملکرد رسانه‌ در دستگاه دیپلماسی کشورها گفت: رسانه‌ها در قرن 21 از یک جایگاه کانونی در نظام‌سازی قدرت جهانی برخوردار هستند به گونه‌ای که امروزه بخش عمده‌ای از سیاست بین‌الملل متاثر از کارکرد انسان‌ها است.
 
وی ادامه داد: اگر ما در قرن 21 این را بپذیریم که جنگ ابزار در حال تبدیل شدن به جنگ افکار است و رسانه‌ها از ابزارهای اصلی پیاده کردن قدرت نرم هستند به ویژه در نیمه نخست قرن 20 شاهد رشد غیر عقلانی قدرت سخت بودیم به گونه‌ای که در جنگ اول و دوم جهانی بیش از 100 میلیون نفر به کام مرگ کشیده شدند.
 
این کارشناس رسانه‌های بین‌الملل تصریح کرد: در سال‌های پایانی قرن 20 قدرت نرم جایگزین  قدرت سخت شد ودر حال حاضر با ترکیب قدرت نرم  قدرت هوشمند به وجود آمد.

عابدینی افزود: قدرت چهارمنقش تعیین‌کننده دارد که از آن به عنوان قدرت هنرمندانه یاد می‌شود این قدرت یعنی استفاده مناسب از رسانه‌ها برای تاثیرگذاری بر روی محیط ملی و بین‌المللی و آن چیزی که در حوزه بین‌المللی شاهد آن هستیم این است که رسانه‌ها مورد استفاده سه گروه از جمله دولت‌ها، ملت‌ها، استفاده جهانی قرار می‌گیرد.
 
وی تاکید کرد: عموم قدرت‌های بزرگ از رسانه‌ها به عنوان ابزار پیشبرد دیپلماسی عمومی و سیاست خارجی خود استفاده می‌کنند غربی‌ها با بهره‌گیری از رسانه‌های خود می‌کوشند تا سیاست خارجی خود را منطقی جلوه دهند و طبیعتا سایر کشورها نیز برای متقاعد کردن افکار  عمومی خود نسبت به سیاستی که اتخاذ کردند از رسانه‌ها استفاده می‌کنند.
 
این کارشناس رسانه‌های بین‌الملل در ادامه بیان کرد: " جورج بوش پدر در این رابطه می‌گوید؛ در بحران خلیج‌فارس در سال‌های 1990 تا 1991 خبرها را پیش از اینکه از سی‌آی‌ای دریافت کنم از سی‌ان‌ان دریافت می‌کردم همچنین دبیرکل اسبق سازمان ملل (پطروس غالی) می‌گوید؛ سی‌ان‌ان به عنوان جزء شانزدهم شورای امنیت عمل می‌کند.
 
عابدینی افزود: این موضوع جایگاه رسانه‌ها را در سیاست خارجی نشان می‌دهد و طبیعتا یکی از موضوعات اصلی که امروزه در دنیا مطرح است بحث پرونده هسته‌ای ایران بوده که رسانه‌ها در این موضوع نقش بسیار مهمی را ایفا کردند و دیدیم قدرت‌های غربی برای پیشبرد دیدگاه خود پرونده هسته‌ای ایران را در چارچوب سیاست‌های خود رسانه‌ای می‌کنند.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هم از این موضوع غافل نبوده و تلاش می‌کند تا پیام منطقی و صلح‌آمیز بودن برنامه‌ای هسته‌ای کشورمان را با استفاده از رسانه به طرف مقابل برساند.
 
انتهای پیام/
 

برچسب ها: رسانه ، ایران ، ملی ، تاثیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار