احمد زارعان کارشناس غرب آسیا در گفتوگو با شبکه خبر در ارتباط با نشست شورای امنیت سازمان ملل درخصوص سوریه اظهار کرد: بحران سوریه تنها ابعاد داخلی ندارد بلکه ابعاد بینالمللی هم در این زمینه وجود دارد.
وی ادامه داد: در این بحران دست دولتهای خارجی مشهود است. دولتهایی که با هدف کسب منافع نامشروع در امور کشورها مداخله میکنند و عمده این کشورها نیز هدفشان تضعیف نظام سوریه و محور مقاومت است.
وی افزود:اکنون ضرورت دارد که ابعاد این بحران در مجامع بین المللی بررسی شود و کشورهایی که این بحران منافعشان را تهدید میکند در مجامع بین المللی آن را دنبال کنند. نشست امروز سازمان ملل به درخواست سوریه است.
وی تاکید کرد: متاسفانه نهادهای بینالمللی تحت نفوذ قدرتهای بزرگ دنیا قرار دارند و این کشورها در این سازمانها اعلام نفوذ میکنند، اما نمیتوان به این دلیل از طرح این موارد در سازمان ملل خودداری کرد.
وی درباره دستاوردهای روند آستانه گفت: برای حل بحران سوریه که از سال ۲۰۱۱ آغاز شد روندهای سیاسی متعددی آغاز شد که موفق به دستیابی نتیجه نشد، اما روند آستانه که توسط ایران، روسیه و ترکیه شکل گرفت گامهای مهمی در توقف جنگ داخلی برداشت. بعد از روند آستانه در ابتدای سال ۲۰۱۷ اکثر تنشها در داخل سوریه به اتمام رسیده بود؛ و این کشور به ثبات رسیده بود.
زارعان گفت: روند آستانه عنوان میکند که حاکمیت سوریه باید مورد احترام همه طرفها باشد و با تروریست برخورد شود. این دو بند رسمی این توافق بود که منجر به بیانیه سال ۲۰۱۷ شد و عملا جنگ داخلی متوقف شد اگر این روند دوباره احیا شود و کشورهای ضامن آتش بس به نقش خود عمل کنند شاهد کاهش تنش در سوریه خواهیم بود.