به گزارش
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، حميدرضا كاتوزيان با اشاره به اين كه يكي از شاخص هاي توسعه يافتگي كشورها ميزان حضور و نقش زنان در جامعه است گفت: نيمي از جمعيت جهان را زنان تشكيل مي دهند اما عليرغم همه فعاليت هاي ارزشمند آنان، يكدهم درآمد جهان و يكصدم مالكيت اموال و دارايي ها متعلق به زنان است.
كاتوزيان با تاكيد بر اين كه نابرابري در زمینه رعايت حقوق زنان و مردان مختص جوامع توسعه نيافته نيست تصريح کرد: مطالعات نشان مي دهند که شاخص توسعه زنان نسبت به مردان در اقتصاد آمريكا 8 به 10 است و در ژاپن زنان به طور ميانگين 51% مردان دستمزد دريافت مي كنند و اين حاكي از جهاني بودن تبعيض عليه زنان است.
وي در ادامه با اشاره به وضعيت زنان در كشورمان گفت: شاخص توسعه انساني براي زنان نسبت به مردان در ايران 61% است كه براي رفع اين نابرابري دولت بايد عوامل موثر و موانع را شناسایی کند.
کاتوزيان موانع فرهنگي، باورهاي نادرست و ديدگاه هاي سنتي و خرافي را از جمله عوامل عدم مشاركت زنان در جامعه دانست و گفت: مطالعات علمي نشان مي دهند كه حضور مادر در خانواده امنيت رواني براي اعضاء خانواده ايجاد مي كند كه در رشد و پيشرفت جامعه موثر و اين فعاليت ارزشمند جزء داراييها و درآمد هاي پنهان خانواده است.
رئيس پژوهشگاه صنعت نفت با تاكيد بر حضور موثر زنان در فعاليت هاي پژوهشگاه گفت: آمادگي براي افزايش مشاركت بانوان در سمت هاي مديريتي وجود دارد كه البته بايد زمينه پذيرش مسئوليت در خانم ها به وجود آيد چه آنكه نمونه هايي از عدم پذيرش مسئوليت را در همين مدت كوتاه شاهد بودم.
وي تشكيل شوراي امور بانوان را از ديگر اقدامات آتي پژوهشگاه براي ارتقاي جايگاه زنان دانست و افزود: در اين شورا خانم ها آسانتر مي توانند مسايل خود را حل و يا به مديريت منتقل كنند ضمن اين كه ارتباطات گذشته هم كما في سابق با مديريت برقرار هستند.
رئيس پژوهشگاه در ادامه حراست را از ارکان مفيد و تعيين كننده در فرآيندهاي سازمان دانست كه صيانت از دستاوردهاي سازمان و كاركنان آن و ياري رساندن به مديريت را بر عهده دارد.
به گفته وي حراست به هيچ عنوان به دنبال تذكر دادن به نحوه پوشش و مقولاتی مشابه نيست و همكاران بايد به نحوي حراست را امين خود بدانند كه در صورت بروز كوچكترين احساس ناامني در وهله اول به اين واحد مراجعه كنند.
انتهاي پيام/