درست نگاه کردن به اقتصاد یک نوع مهارت است که باید به بهترین نحو از آن استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، فیروزه خلعتبری اقتصاددان برجسته ايراني در مراسم گشایش سالن اجتماعات دانشگاه خاتم گفت: خوب نگاه کردن به اقتصاد علمی است که داده های آماری را به اطلاعات تبدیل می کند و می تواند تصویر وضعیت را شفاف و درک بهتری از وضعیت ایجاد کند. 

فيروزه خلعتبري تصريح كرد: خوب نگاه کردن به شرايط اقتصادي، باعث اعمال سیاست های اقتصادی سنجیده تر می شود كه منجر به عملكرد بهتر مديريت اقتصادي كشور ميشود. 

خلعتبری تاکید کرد: خوب نگاه کردن به اقتصاد یک علم است که پشت میز دانشگاه نمی توان آن را آموخت. 

این اقتصاددان با اشاره به تفاوت آمارهای دو مرجع اصلی اقتصادی یعنی بانک مرکزی و مرکز آمار، گفت: آمارهای درآمد خانوار شهری از نظر مفهومی در بانک مرکزی با مرکز آمار تفاوت دارد اما هر دو مرجع کاهش قدرت خرید خانوار را تایید می کنند. 

به گفته خلعتبري، آمارها نشان می دهد که شکاف بین درآمد شهری و روستایی همچنین تفاوت هزینه خانوارهای شهری و روستایی زیاد و در حال افزایش است و این اختلاف آن قدر زیاد است که برای درک روند توزیع درآمد نمی شود از انباشت آمارهای مناطق شهری و آمارهای مناطق روستایی استفاده کرد. 

وی با اشاره به استفاده از آمارها و اطلاعات نادرست در ساخت معیار برای شناسایی وضعیت اقتصادی گفت: بیشتر کشورهای درحال توسعه از معیارهایی استفاده می کنند که با وجود تشابه اسمی، با مفهوم اصلی آن معیارها، اختلاف زیادی دارد. 

خلعتبری خاطرنشان کرد: برای تشخیص وضعیت باید اطلاعات حاصل از آمارها به شکلی فعال شود که بتواند رابطه علت و معلولی را در تحولات نشان داد ضمن این که برای دستیابی به راه حل باید از اطلاعات حاصل از تشخیص فعالیت، به شاخص ها و نماگرهایی رسید که بتواند وضعیت را به درستی نشان دهد. 
 
در ادامه مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد هم در سخنانی با تقديراز دکتر فیروزه خلعتبری وی را یکی از اقتصاددانان برجسته خواند و گفت: ایشان بیش از 100 سال کار مطالعاتی کرده است. 

وی با بیان این نکته که ما در کشورمان دچار مهندسی زدگی شده ایم تاکید کرد: با مهندسی در ریاضیات نمی توان فلسفه اقتصاد را دستکاری کرد اگر چه دانش رياضيات از جايگاه واهميت ويژه اي برخوردار است. 

به گفته قاسمی، فهم اقتصاد مهم ترین رکن در تصمیم گیری های اقتصادی است.
برچسب ها: اقتصاد ، خانواده ، مهارت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار