مریم محمدی، کارشناس روانشناسی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: همان قدر که یک تشویق درست و به موقع احساس اعتماد به نفس کودک را بیشتر میکند، تشویقهای نادرست و بیموقع میتواند اعتماد به نفس او را خدشه دار کند. درگذشته تنبیه کردن از روشهای معمول تربیت کودکان بوده اما خوشبختانه امروزه تشویق کردن جای تنبیهات سخت را گرفته است.
وی افزود: تشویقهای فوری و بلافاصله موثرتر هستند. اگر قرار است کودک را به خاطر انجام یک کار خوب تشویق کنید، باید بلافاصله بعد از انجام کار باشد، به عنوان مثال چنانچه کودکتان امروز در کارهای خانه به شما کمک کرده و شما چند روز بعد او را تشویق کنید در تقویت رفتار مثبت او چندان موفق نخواهید بود.
محمدی تصریح کرد: به جای رشوه دادن به فرزندتان پاداش دهید. رشوه یعنی پاداشی که قبل از انجام کار به کودک داده میشود و کم کم به عنوان ابزاری برای باج گیری تبدیل میگردد. در حال حاضر مشکلی که گریبان گیر بسیاری از خانوادههاست این است که تا کودک جایزه نگیرد، حتی وظایفش را هم انجام نمیدهد.
وی ادامه داد: نباید به کودک برای انجام وظایفش پاداش دهید، به عنوان مثال جایزه دادن به کودک برای اینکه غذایی را بخورد، کار درستی نیست پاداش و جایزه باید برای درست انجام دادن کارها یا پیشرفت در فعالیتها در نظر گرفته شود.
لازم نیست تشویقها همیشه مادی باشد، گاهی تعریف از رفتار خوب فرزندتان در مقابل دیگران تاثیر بیشتری دارد و بهتر میتواند به رشد اعتماد به نفس او کمک کند.
محمدی در پایان اظهار داشت: گاهی اوقات والدین صرفا به خاطر اینکه کودک در همان لحظه کاری را انجام دهد، به کودک قولهایی میدهند که در بسیاری از مواقع به آن عمل نمیکنند. این کار تاثیر منفی در اعتماد به نفس کودک دارد. سعی کنید قول و قرارهایی بگذارید که در حد توان شما باشد و حتما به این قول و قرارها پایبند باشید.
انتهای پیام/