به گزارش
خبرنگار فناوری های نوین باشگاه خبرنگاران؛ غول ستارهای مرکز این تصویر، RS - سگان تازی نام دارد که در فاصله ۶۵۰۰ سال نوری از زمین و در بستر مرگ قرار دارد. وزن این ستاره ۱۰ برابر بیشتر از خورشید ما است و ۲۰۰ برابر هم بزرگتر از آن است، به طوری که شعاع آن حدود ۱۴۰ میلیون کیلومتر است. با این حساب، این ستاره مدار زمین را کامل میپوشاند. از آنجا که آر-اس-سگان تازی به طور متناوب پالسهای نور درخشان و انرژی را از خود ساطع میکند (تا ۱۵ هزار بار بزرگتر از خورشید ما در پیکهای شش هفتهای) گرد و غبار بازتابی اطراف خود را در امواجی از نور که کل سحابی را روشن میکنند، میپوشاند. این پدیده را «بازتاب نوری» مینامند.
در بیانیهای که منتشر شده، چنین آمده که: «حتی به رغم این که نور آن قدر در فضا سریع حرکت میکند که فاصله بین زمین و ماه را در یک ثانیه میپیماید، این سحابی آن قدر بزرگ است که میتوان در حالی که نور بازتابیده در سحابی حرکت میکند، از آن عکس گرفت». اخترشناسان با دقت نحوه تغییر نور ستاره در یک بازه زمانی و نحوه انتشار "پالسهای نوری" آن در کل سحابی، توانستند فاصله دقیق آر-اس-سگان تازی را از زمین محاسبه کنند؛ آن هم با ضریب خطای بسیار کم در حد فقط ۱ ٪ .
به باور ناسا این ستاره میتواند معیار فاصله فضایی باشد، و به رصد گران امکان بدهد که با استفاده از آن، اندازه گیریهای خود را برای دیگر اجسام آسمانی کالیبره کنند .
انتهای پیام/