مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: استفاده از مالچ در زراعت، باغبانی، تثبیت ماسه های روان، حفاظت از خاک و توسعه فضای سبز مرسوم است.

احمد بایبوردی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: مالچ از موادی مانند شلتوک برنج، کاه و کلش گندم، پوست چوب بلال خُرد شده و ساقه های خُرد شده حاصل از هرس درختان تشکیل می شود.

وی تصریح کرد: کاهش مصرف آب با در نظر گرفتن ظرفیت نگهداری آب در خاک با بهره گیری از مالچ به اثبات رسیده است.

بایبوردی ادامه داد: حاصلخیز شدن خاک با مصرف مالچ های آلی امکانپذیر است.

مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ضمن بیان مهم ترین ویژگی های مالچ در اراضی زراعی و باغی یادآور شد: کارشناسان متعادل شدن حرارت خاک، کاهش فشردگی خاک و کاهش فرسایش خاک توسط باد و آب را از مزایای اصلی بهره گیری از مالچ در کشاورزی عنوان نموده اند.

وی با اشاره ای به تاثیر بهینه مالچ در ریشه گیاهان افزود: نباید فراموش کنیم که از مالچ در افزایش حجم ریشه گیاهان نیز می توان بهره گرفت.

بایبوردی مالچ را پوششی سودمند برای جلوگیری ز توسعه علف های هرز در باغ و یا مزرعه دانست و گفت: جلوگیری از رشد و توسعه علف های هرز از مهم ترین مزایای مالچ است.

وی تاکید کرد: در خاک هایی که زهکشی ندارد و یا خاک هایی با بافت سنگین، بهتر است که از مالچ های معدنی نظیر سنگریزه، سنگ های مصنوعی و امثال آنها استفاده شود./س
 
 
 
برچسب ها: حفاظت ، خاک ، مالچ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.