موضوعی که در سالهای گذشته از سوی دولت مورد بیتوجهی قرار گرفت، بیکیفیت بودن کالا و محصولاتی بود که در بازار توزیع شد و توجه و انتقادی هم به آن نشد. آجیل و تنقلات بیکیفیت شب عید و محصولات تاریخ گذشته به نوعی بیاحترامی به شأن شهروندان و مصرفکنندههاست.
نباید اجازه دهیم اجناس پوسیده و آجیلهای کهنه و چندش آور بدون ارزش غذایی وارداتی در ویترین مغازهها چیده شود. باید از گذشته درس بگیریم و برنامهریزی و تصمیماتی که گرفته میشود با توجه به تجربیات گذشته باشد زیرا در گذشته اقداماتی صورت گرفت که نتیجه آن ضرر مصرفکننده و تولیدکننده داخلی بوده است. تولیدکنندههای استانهای مختلف کشور چشم انتظار بازار شب عید هستند تا بتوانند مقداری خود را بازیابی کرده و بتوانند به حیات خود ادامه دهند پس نباید اجازه دهیم با واردات بیرویه از چین و هند، تیشه به ریشه تولیدکننده و کشاورز شهرستانی زده شود. یکی از راهکارهای جلوگیری از بروز واردات بیرویه تشدید نظارت و کنترل کافی از سوی دولت است. برخی مواقع از واردات بیرویه جلوگیری میشود اما از سوی دیگر شاهد قاچاق کالا هستیم که باز هم تولیدکننده متضرر میشود. تعادل بین تقاضا و عرضه باید همواره مورد توجه مسئولان قرار گیرد تا شاهد نوسان قیمت و حضور دلالان و سوءاستفادهکنندگان در بازار نباشیم.
دولت باید پیشبینی از وضعیت بازار داشته باشد و بر اساس آن خرید و ذخیرهسازی کالا و محصولات کشاورزی را داشته باشد. اما تولیدکنندهها و کشاورزان نیز باید دقت داشته باشند و برای ماندگاری در بازار باید کیفیت و قیمت محصولات و کالاهایی که تولید میکنند را در نظر داشته باشند، چرا که تولیدکننده و کشاورز سهم قابل توجهی از بازار خواهد داشت اگر کالا و محصول با کیفیت و ارزانقیمت به بازار عرضه کند، بنابراین فعالیت اقتصادی در بازار داخل و خارج بیشتر و بیشتر خواهد شد. امیدواریم برنامهریزی و تصمیمات دولت در ایام پایانی سال بهگونهای باشد که علاوه بر تامین شدن مایحتاج شهروندان، حمایتی نیز از تولیدکنندههای داخل صورت گیرد.