شما می توانید موفق شوید به شرطی که...
اگر فردی قابل اعتماد هستید و همه روی شما حساب می کنند...
اگر فردی هستید که به موقع سر قرار حاضر می شوید، خوش قول هستید و به قوانین احترام می گذارید، بدانید که فردی وظیفه شناس و با وجدانید و این ویژگی به گفته دکتر مارکمن نقش مهمی در پایبندی شما به یک برنامه غذایی مناسب و ورزشی مستمر و منظم دارد. البته یک مسئله متناقض در اینجا وجود دارد و آن اینکه وقتی یک برنامه غذایی مشخصی را برای خودتان در نظر می گیرید ناخودآگاه دائماً به آن برنامه و عمل کردن به آن فکر می کنید یعنی به نوعی به غذا فکر می کنید که این خود به ضرر شما و روند کاهش وزن تان است. راه حل این مسئله این است که به جای یک برنامه غذایی، ورزشی سفت و سخت بعضی عادت های روزانه خود را تغییر دهید تا به طور ناخودآگاه باعث کاهش وزن شما شود. مثلاً به جای اینکه فرزندتان را با ماشین به مدرسه ببرید پیاده بروید تا ورزشی هم کرده باشید.
کمی صبر باید تا
اگر فردی دمدمی مزاج و هوسی هستید...
در تحقیق معروفی که در سال ۱۹۹۲ انجام شد محققان به کودکانی که در این تحقیق شرکت کرده بودند، گفتند که اگر بخواهند، بلافاصله یک عدد پاستیل به آنها داده می شود ولی اگر بتوانند ۱۵ دقیقه صبر کنند ۲ عدد پاستیل می گیرند. کودکانی که در این مورد صبر کردند در سال های بعد وزن متعادل تری داشتند. به گفته دکتر آرت مارکام استاد روانشناسی دانشگاه تگزاس افرادی که می توانند بر هوس غذایی خود غلبه کنند راحت تر وزن کم می کنند. در واقع افرادی که همیشه میل خود به خوردن غذایی را بلافاصله ارضا می کنند همان هایی هستند که به سختی می توانند وزن کم کنند. پس بهتر است جلوی بعضی هوس های غذایی خود را بگیرید. همین طور از رفتن به کافه تریای محل کارتان در ساعت استراحت پرهیز کنید و از همه مهمتر اینکه داخل کابینت های آشپزخانه تنقلات چاق کننده نگه ندارید.
درون گراها موفق تر هستند
اگر فرد ساکتی هستید...
کسانی که ترجیح می دهند اوقات فراقت خود را تنهایی سپری کرده و به کافه بروند و یک مجله یا کتاب بخوانند معمولاً در کم کردن وزن موفق تر از بقیه هستند. به گفته دکتر هایدی هانا، نویسنده کتاب «یک راه حل سریع» افراد درون گرا و ساکت توانایی بیشتری برای ادامه یک رژیم غذایی و برنامه ورزشی منظم دارند. البته هر دوی اینها نیاز به خویشتن داری و ممارست دارد که معمولاً این دو ویژگی در افراد دمدمی مزاج و افراد برون گرا کمتر دیده می شود. به افراد برون گرا توصیه می شود قبل از رفتن به مهمانی و قرار گرفتن در معرض خوراکی های مختلف با خود قراری بگذارند تا با اشتهای زیاد به مهمانی نروند.
دعوت های شام و ناهار را رد کنید
اگر فرد پرانرژی و سرزنده ای هستید...
به گفته دکتر هانا افراد سرزنده و معاشرتی بیشتر اوقات استرس را در خودشان تا رسیدن به آستانه ای به نام آمیگدل های جک انباشته می کنند. این درست زمانی است که به جای استفاده از قشر جلویی مغز یا جلوی پیشانی مغز که در انتخاب های سالم تر و هدف های طولانی مدت به ما کمک می کند، از قسمت های ابتدایی مغز استفاده می کنند و باعث می شود که بیشتر برای لذت بردن غذا بخورند و به غذاهای پرکالری و چرب تمایل داشته باشند. به توصیه دکتر مارکمن اگر از اینکه در یک جمع کانون توجه باشید لذت می برید، سعی کنید بیشتر به مهمانی هایی بروید که به صرف شام و ناهار نیستند.
اگر هیجان زده شدید سراغ غذا نروید
اگر خلق متغیری دارید...
میزان تغییرات خلق و خوی شما در زندگی روزمره ثبات عاطفی تان را نشان می دهد. دکتر مارکمن می گوید افرادی که خلق و خوی بسیار متغیری دارند در کل احساس آنها نسبت به زندگی گاهی بسیار خوب و گاهی بسیار بد است. اشتهای این افراد نیز با خلق آنها تغییر می کند. یعنی وقتی هیجانی می شوند بیشتر غذا می خورند. دکتر مارکمن می گوید: افراد هیجانی بیشتر اوقات تمایل دارند کاری انجام دهند تا آرام شوند و غذا خوردن یکی از این کارهاست.
کمی خودخواهی خوب است
اگر فرد خودخواهی هستید...
اگر در حال کم کردن وزن هستید کمی خودخواه بودن به نفع شماست. به گفته دکتر هانا، افرادی که خودخواه هستند بیشتر منافع خودشان را در نظر می گیرند که این باعث می شود انرژی شان صرف خودشان شود و اراده بیشتری برای انتخاب غذاهای سالم تر داشته باشند. برعکس این افراد، کسانی که همیشه سعی می کنند دیگران را راضی کنند معمولاً انرژی زیادی صرف می کنند که باعث می شود در انتهای روز بسیار خسته باشند و به خوردن غذاهای ناسالم تمایل پیدا کنند. بهتر است برای رسیدن به هدف لاغری کمی خودخواه باشید و کمتر احساس گناه کنید. مثلاً می توانید به جای اینکه برای راضی کردن دوستان تان برنامه کلاس ورزش خود را کنسل کنید، از آنها بخواهید تا با شما در کلاس ورزش شرکت کنند.
به خودتان استرس ندهید
اگر فردی راحت و آسان گیر هستید...
افراد آسان گیر معمولاً از افراد عصبی لاغرترند. اگرچه به گفته دکتر مارکمن، در بعضی موارد آسان گیر بودن نتیجه معکوس دارد. یعنی مثلاً وقتی دیگران دچار اشتباه می شوند برای اینکه احساس ناامیدی نکنند به راحتی از اشتباه شان چشم گوشی می کنید و در نتیجه خودتان استرس زیادی را تحمل می کنید که این استرس می تواند باعث تغذیه ناسالم و مانع کم شدن وزن تان شود.
زیاد سخت نگیرید
اگر به خودتان سخت می گیرید...
به گفته دکتر مارکمن افرادی که نسبت به خود حس دلسوزی ندارند، با انجام یک اشتباه دچار احساس بسیار بدی می شوند. ولی کسانی که دارای حس دلسوزی و مهربانی نسبت به خود هستند به راحتی از اشتباهات خود چشم پوشی می کنند و به خودشان قول می دهند که آن اشتباه را تکرار نکنند. اگر از آن دسته افرادی هستید که به خودتان سخت می گیرید، بهتر است بدانید احتمال اینکه بعد از یک اشتباه کوچک برای رهایی از احساس گناه به پرخوری روی بیاورید بسیار زیاد است. اگر ذاتاً دارای این حس دلسوزی نسبت به خود نیستید این خصوصیت را تغییر دهید. به این ترتیب یاد می گیرید که چطور بهترین دوست خود باشید.