معاون مدیرکل دفتر نظارت و امور بهره‌برداری وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: رفع قوانین و مقررات دست و پاگیر و تشویق به احداث واحدهای فرآوری می‌تواند در حل مشکلات بازار تاثیرگذار باشد.

عباسعلی ایروانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران،  به میزان تولید مواد معدنی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: کل معادن کشور 7500 عدد که از این میزان 5600 معدن فعال است. از این رو 370 میلیون تن تولید مواد معدنی داریم.  
 
وی افزود: 2100 معدن غیر فعال است که این موضوع به دلیل مسائل منطقه‌ای و فنی به حالت تعطیل و نیمه تعطیل کشیده شده است.

وی ادامه داد: معارضین محلی، نبود بازار، مشکلات محیط زیستی و کمبود نقدینگی  از جمله عواملی هستند که موجب این امر شده‌اند.

معاون مدیرکل دفتر نظارت و امور بهره‌برداری وزارت صنعت با بیان اینکه عمده‌ترین مشکلات حوزه معدن 2 نوع است، اظهار داشت: مواردی هم‌چون تهدید داخلی بهره‌بردار، تغییر کیفیت، نبود بازار، نداشتن توان مالی و نبود نقدینگی از جمله مشکلات داخلی است.

وی ادامه داد: منابع طبیعی، مشکلات محیط زیست، امنیت سرمایه‌گذاری و مواردی از این دست از جمله مشکلات خارج از حوزه بهره‌برداری معادن هستند.

ایروانی به ضعیت بازار اشاره کرد و گفت: بازار مصرف محل عرضه و تقاضاست یعنی اگر تولیدکننده به اندازه نیاز بازار تولید کند اما تجهیزات نداشته باشد، ماده تولید شده در دست بهره‌بردار می‌ماند.

وی  افزود: هم‌چنین  مواد معدنی ترکیب ثابتی ندارد و ممکن است ناخالصی داشته باشد که در این صورت خرید آن توجیه اقتصادی ندارد، بنابراین مصرف‌کننده به دنبال کیفیت بهتر می‌رود.

معاون مدیرکل دفتر نظارت و امور بهره‌برداری وزارت صنعت به راه‌حل‌های نسبی رفع این مشکلات اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری مصرف‌کنندگان مواد معدنی افزایش یابد تا در پی آن صنایع بالادستی و پایین دستی توسعه یابند.

وی تصریح کرد: هم‌اکنون طبق روال و در حدتوان با مسئولین منابع طبیعی جلساتی را برگزار می‌کنیم و هم‌چنین پی‌گیر معارضین محلی از طریق استانداری‌ها هستیم.

ایروانی افزود: هم‌چنین رفع قوانین و مقررات دست و پاگیر و تشویق به احداث واحدهای  فرآوری می‌تواند در حل مشکلات بازار تاثیرگذار باشد.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار