دکتر پروین لایق عضو مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: براساس تحقیقات انجام شده ، با توسعه شهرنشینی، تغییر الگوهای زندگی و بی تحرکی بیماری دیابت نوع یک و دو در سطح جهان در حال گسترش است. پرنوشی ، تکرر ادرار و کاهش وزن را از علائم ابتلا به دیابت عنوان کرد و گفت: در صورت عدم مراقبت و رعایت نکردن دستورات پزشک بیماران دیابتی به عوارض مزمن از جمله قلبی و عروقی، نارسایی کلیه و سکته مغزی مبتلا می شوند.
وی افزود: کنترل منظم قند خون، مراجعه مستمر به پزشک و مشاور تغذیه برای حفظ وزن و سلامتی، انجام فعالیت بدنی مناسب و استفاده از رژیم های غذایی تحت کنترل پزشک بهترین راهکار پیشگیری از بروز عوارض این بیماری به شمار می رود.
اضافه وزن، افزایش چربی خون و کم شدن کلسترول خوب ( HDL)، سابقه خانوادگی به ویژه در فامیل درجه یک، تولد کودکان با وزن بیش از 4 کیلوگرم را از عوامل زمینه ساز ابتلا به دیابت است. افرادی که زمینه های ابتلا به دیابت را داشته باشند لازم است پس از 45 سالگی هر سال آزمایش دیابت را تکرار کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تنگ شدن عروق، بالا رفتن احتمال بروز سکتههای قلبی، درگیری اعصاب محیطی و مرکزی، احساس گزگز و مورمور در پاها، درگیری کلیهها و ایجاد مشکلات در ارگانهای ادراری از جمله این عوارض هستند.
انتهای پیام/