به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،در همه کشورهای دنیا اگر در خیابان از کسی آدرس نزدیکترین رستوران ترکی یا لبنانی را بپرسید، به شما معرفی میکند یا حتی اگر بلد نباشند این اسامی برای آنها واژههای غریبی نیستند. غذا، خود میتواند سفیری ارزشمند برای کشورها باشد و کارکرد کباب ترکی و فلافل برای کشورهای ترکیه و لبنان کمتر از عملکرد وابستههای فرهنگی سفارتخانهای این کشورها نیست.
ذهنیت مردمی که به این رستورانها مراجعه میکنند و غذاهایی نسبتا ارزان و با کیفیت ترکی یا لبنانی عرضه میکنند میتواند به سرعت و نسبت به آن کشور تغییر کند.
غذای ایرانی یکی از نکاتی است که توریستهایی که به ایران میآیند برای همیشه از آن در خاطرات خود از سفر به ایران یاد میکنند.
حمایت
سفارتخانههای ایران در کشورهای جهان برای ترویج رستورانها و غذای
ایرانی در این کشورها میتواند به جای برگزاری نمایشگاههای فرمایشی یا
نمایشی در سفارتخانهها در مناسبتهای مختلف که به زحمت به تعداد انگشتان
دست مردم برای دیدن آن مراجعه کنند به مکانی تبدیل شود که مردم کشورهای
خارجی برای حضور در آن و استفاده از غذا پول بدهند و صف ببندند.
در
شهرهای ژنو و لوزان سوئیس که ایرانیهای زیادی هم زندگی نمی کنند، بسیاری
از افرادی که متوجه حضور خبرنگاران ایرانی در کشورشان میشدند اول به
دوستان خوب ایرانیشان اشاره میکنند و سپس طعم غذای ایرانی است که در
خاطرشان ماندگار شده است.
رستورانهای ایرانی و چلوکباب معروفترین غذای
ایرانی میتواند نقش بسیار مهمی در معرفی فرهنگ ایرانی به ملتهای جهان
ایفا کند. در حالی که رستورانهای زنجیرهای آمریکایی در دورافتادهترین
کشورهای جهان نماینده فرهنگ این کشور هستند، هنوز دیپلماسی غذایی جایی در
دستور کار نمایندگیهای ایران پیدا نکرده است. اقدامی که اگر حمایت بشود
علاوه بر اشتغالزایی در خارج از کشور میتواند فرهنگ و غذای ایرانی را به
سفره مردم در خارج از ایران بیاورد.
تصاویر و فیلم زیر یک چلوکبابی کوچکی در شهر لوزان در کشور سوئیس با نام رستوران هرات است که توسط یک مدیر افغانی اداره میشود.
رستوران هرات در شهر لوزان سوئیس
قابلمه های سنتی برای پخت برنج