کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: غِرغِره جوشانده خارخسک براي معالجه التهاب‌ها و برفك دهان، كاربرد دارد.

اصغر نقشی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: این گیاه دارویی به عنوان علف هرز در بیشتر مناطق دیده می شود.

وی با اشاره به قسمت های ارزشمند خارخسک تشریح کرد: قسمت هاى مورد استفاده این گیاه، میوه، دانه، برگ و ریشه بوده ولى میوه خارخسک بیشتر از سایر قسمت ها استفاده قرار مى گیرد.

نقشی ادامه داد: کارشناسان ماليدن يا خوردن روغن خارخسك را در تسكین درد مفاصل و كمر تاثیرگذار می دانند.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: مصرف ميوه خارخسك مانند عصاره گياه عمل مي‌كند و دَم‌كرده ميوه آن، رافع بيماري‌هاي كليه و نقرس است.

وی از مقدار مصرف خارخسک گفت و افزود: مقدار مجاز براي هربار مصرف خوراكي اين گياه، از ريشه، برگ يا ميوه، حداكثر 20گرم و از روغن آن، حداكثر 28گرم است كه اين مقدار معمولا بايد همراه با شيره انگور يا شيره خرما يا عسل مصرف شود.

نقشی ضمن بین خواص عَرَق خارخسک تاکید کرد: عَرَق خارخسک برای دفع سنگ کلیه و مثانه مورد استفاده قرار داد./ش ک
 
 
انتهای پیام/
برچسب ها: گیاه ، دارویی ، خارخسک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.