به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در دومین همایش راهبردهای توسعه فرهنگی اجتماعی شهرهای ایران خطاب به مدیران شهرداری های کشور به توجه به ماندگاری در کارها اشاره کرد و ساخت حوزه علمیه در جهت گسترش تعداد طلاب را یکی از کارهای ماندگار دانست و به کمبود این قشر را یادآور شد و افزود: اگر جمهوری اسلامی قانون دارد که تعلیم و تربیت باید رایگان باشد این امکانات برای تربیت طلاب هم درنظر گرفته شود چراکه اکنون 30 هزار مسجد بدون روحانی است.
وی در ادامه افزود: در تمام شهرهای کوچک و بزرگ دانشگاههای مختلفی ساخته شده و بازهم ساخته میشود هرچند که این قبیل اقدامات خوب است اما این امکانات باید به ساخت حوزه علمیه نیز اختصاص یابد.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور در ادامه طبق فرمایشات یکی از مشکلات را مساجد میلیاردی عنوان کرد و افزود: در این مساجد هزینه هر مناره میتواند سبب ساخت یک مسجد شود به طوریکه گاهی اوقات اقداماتی در این زمینه صورت میپذیرد که سبب قصه است مسجد چند میلیاردی ساخته میشود بی آنکه نمازگذاری در آن باشد.
حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با اشاره به اینکه در ساخت بسیاری از شهرها نظیر مسکن مهر به فکر ساخت مساجد نبودهایم به هزاران منطقه بیمجسد در کشور و تردد روزانه 2 تا 3 میلیون نفر درسطح شهر تهران اشاره کرد و اظهار داشت: این مساجد جوابگوی این تعداد از افراد نبوده،و نشانهی غفلت ما در ساخت مساجد است.
وی ضمن اشاره به اهمیت کم به نماز اول وقت در سفرهای بین شهری افزود: ما باید به عنوان مسلمان به نماز حساس باشیم و نخست مسجد و سپس سایر امور را در رأس کار خود قرار دهیم و اشاعهی این فرهنگ مستلزم عمل خود ما در درجهی اول است.
رئیس ستاد اقامهی نماز کشور با بیان اینکه در برخی مکانها نه مسجد است و نه زمینی برای ساخت مسجد خطاب به اعضای کمیسیونهای فرهنگی اجتماعی شهرداریهای کشور افزود: هرکاری را بخواهیم انجام دهیم راهش را مییابیم و هر کاری را که نخواهیم بهانهاش را مییابیم. تصمیم بگیرید تا زمانیکه در شورای شهر هستید، مسجد را تحقیر نکنید.
حجتالاسلاموالمسلمین قرائتی نمونه بارز تجملات در ساخت مساجد را مصلی تهران دانست و به سخنان امام (ره) درخصوص ساخت این مکان به صورت محکم و بدون هیچگونه تزئینات اشاره کرد و افزود: مصلی تهران با استحکام ساخته شده است، ولی توجه به تزئینات برخلاف دستور امام، سبب عدم افتتاتح آن تا کنون شده است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص نمای کم اسلامی شهر تهران به فرمودهی ایشان، شهر اسلامی را شهری دانست که بیدار باش آن با تکبیر "الله اکبر" باشد و یادآور شدند: بازدید بسیاری از مساجد توسط مردم درشهرهای مختلف نظیر اصفهان، منحصر به هنر عکاسی در آنان به جای توجه به خود مسجد است،درحالی که باید توجه داشت عکس گرفتن از مسجد هنر نیست، بلکه افتخار در ساخت مسجد، حظور مردم در آن است.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور خطاب به مسئولان فرهنگی – اجتماعی شهرداریهای ایران با تأکید بر اینکه بودجه فرهنگی را باید صرف کارهای مفید و ارزان نمود و خود بعنوان متصدی در رأس بسیاری از امور قرار گیریم، تصریح کرد: بسیاری از سازمانهای ما دارای چند سالن بوده که فقط ممکن است چند بار در سال مورد استفادهی همایشها قرار گیرد، درحالی که بسیاری از شهرهای ما فاقد مسجد است.
حجتالاسلاموالمسلمین قرائتی با اشاره به اقتباص 2700 نکتهی حقوقی در قرآن و دستورات قرآنی در تمامی ساختو سازها افزود: متأسفانه در بسیاری از فعالیتهای عمرانی به فکر بسیاری از مسائل نظیر ساخت مکانهای مناسب برای معلولان و زنان در مساجد نبودهایم که این به خوبی درفضاهای شهری محرز است به گونهایی که بسیاری از اقدامات در قالب مد و رسم صورت میگیرد که این امر در بسیاری از ساختمانها، خیابانها، پاکها و اقدامات عمرانی مشهود است.
وی در پایان با اشاره به اقدامات قابل قبول شهردار تهران و گفتههای رهبر مبنی بر نداشتن چهرهی مذهبی در تهران خاطرنشان کرد: با توجه به ساخت 400 مسجد در چهار سال آینده در تهران امیدواریم این فعالیتها جبران کمکاری های صورت گرفته در این حوزه باشد و از ما نیز بعنوان خادمان دینی در این زمینه اظهارنظر شود.
انتهایخبر/