جزئیات آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، جزئیات آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر شب گذشته (21 دی) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور "سیدمحمد پژمان" معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان ملی زمین و مسکن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.  
 
پژمان در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه در خصوص شرایط و ضوابط بخش‌نامه آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر گفت: ابلاغ بخش‌نامه آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر خبر بسیار خوبی برای ساکنان و متقاضیان مسکن مهر است.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دغدغه اصلی دولت رونق بخشیدن به بخش اقتصاد کشور است، افزود: امروزه یک سوم اقتصاد در بخش مسکن رقم می‌خورد به گونه‌ای که در حال حاضر شاهد رکود در بخش اقتصاد هستیم.
 
وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور در سال گذشته دارای نرخ منفی بود، اظهار داشت: یکی از مهمترین موضوعاتی که امروزه در دستور کار قرار گرفته رونق بخشیدن به اقتصاد کشور خصوصا در بخش مسکن است.
 
رئیس سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی از همان روزهای اول درصدد رونق بخشیدن به بخش مسکن مهر بود خاطرنشان کرد: بحث آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر در شورای مسکن وزارتخانه راه و شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت تا اینکه بخش‌نامه آزاد شدن معاملات مسکن مهر صادر شد.  
 
پژمان با اشاره به اینکه در حال حاضر بالغ بر 2 میلیون واحد مسکن مهر وجود دارد، گفت: بیش از نیمی از این واحدهای مسکونی به مرحله بهره‌برداری رسیده است.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به محدودیت‌هایی که برای خرید و فروش این واحدهای مسکونی وجود داشت خاطرنشان کرد:به دلیل محدودیت‌های موجود یک میلیون واحد مسکونی از گردونه عرضه بازار مسکن بیرون مانده بود.
 
وی با اشاره به اینکه در این راستا یک سری معاملات غیررسمی صورت می‌گیرد، افزود: این معاملات غیررسمی بزرگترین زیان را متوجه صاحبان این واحدها می‌کرد چون زمانی که افراد می‌خواستند این خانه‌ها را بفروشند به دلیل وجود محدودیت‌ها قیمت را پایین‌تر اعلام و شرایط را سخت‌تر می‌کردند.  
 
رئیس سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه با این اقدام ارزش افزوده این واحدهای مسکونی از کف صاحبان می‌رفت، اضافه کرد: این بخش‌نامه صادر شده به رونق بازار مسکن مهر کمک خواهد کرد.

پژمان آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر را سبب تعدیل قیمت‌ها دانست و افزود: این بخش‌نامه صادر شده جلوی معاملات غیرقانونی مسکن مهر را خواهد گرفت.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: براساس آخرین گفتگوها و تصمیم‌گیری که صورت گرفت، قرار شد تا بخش‌نامه‌ای توسط مقام عالی وزارت برای آزادسازی خرید و فروش مسکن مهر صادر شود.
 
وی گفت: یکی دیگر از ارکان اصلی مسکن مهر وجود تسهیلات ارزان قیمت بانکی با نرخ 14 درصد بود.
 
رئیس سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه این بخش‌نامه سبب می‌شود تا بتوانیم مستاجر زمین‌مان را عوض کنیم و بانک هم می‌تواند طرف قرارداد تسهیلات بانکی را تغییر دهد، ادامه داد: با این بخش‌نامه به کسانی که می‌خواهند این واحدهای مسکونی را بفروشند کمک کرده‌ایم.  
 
پژمان افزود: دولت با مهر و تلاش کمک کرد تا زمینه صاحب خانه شدن مردم را به شکلی آسان فراهم کند.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه این بخش‌نامه از تمام جهات به طور قطع و یقین هم به متقاضی و هم به خریداران کمک خواهد کرد افزود: این بخش‌نامه سبب رونق بازار مسکن خواهد شد.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه متقاضیان خرید مسکن مهر چه شرایطی باید داشته باشند، ادامه داد: تا به امروز محدودیت‌هایی برای خریداران مسکن مهر وجود داشت اما از این پس این محدودیت‌ها برداشته خواهد شد به طوری که بخش‌نامه صادر شده با بخش‌نامه دوم تکمیل خواهد شد.
 
رئیس سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه باید به مردم اجازه داد به هر شکلی که می‌خواهند راجع به این دارایی‌شان تصمیم‌گیری کنند، خاطرنشان کرد: با این اتفاق صورت گرفته وام مسکن مهر می‌تواند به شخص دیگری منتقل شود.
 
پژمان با اشاره به اینکه در این صورت سند اجاره به نام شخص دیگری تنظیم می‌شود، افزود: این بخش‌نامه صادر شده از سوداگری در این عرصه جلوگیری خواهد کرد.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه با این بخش‌نامه تمامی قید و بندها در حوزه مسکن مهر برداشته خواهد شد، ادامه داد: با شرایط به وجود آمده خریدار و فروشنده می‌توانند در یک فضای آزاد و بازار رقابتی به معامله با یکدیگر بپردازند.
 
وی با اشاره به اینکه امکان انتقال چند وام برای مسکن مهر وجود ندارد، گفت: افراد فقط یک بار می‌توانند از این تسهیلات بانکی استفاده کنند ولو اینکه پیش از این هم مالک بوده باشند.

رئیس سازمان ملی زمین و مسکن در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا با آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر زمین‌ها در اختیار دولت باقی می‌ماند یا خیر گفت: زمین‌های مسکن مهر به دلیل اینکه اجاره 99 ساله است در اختیار دولت باقی می‌ماند.  
 
پژمان با اشاره به اینکه فعلا اجازه خرید و فروش اعیان را صادر کرده‌ایم، تصریح کرد: عرصه به نام دولت به صورت اجاره‌ای باقی می‌ماند.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در حال حاضر فقط بحث معامله اعیان وجود دارد چون اجازه داده‌ایم بر روی زمین استیجاری اعیان احداث صورت گیرد و اشخاص بتوانند سند را دریافت کنند.
 
وی با اشاره به اینکه در خرید و فروش اعیان سند به نام افراد خواهد بود، گفت: در این صورت عرصه به صورت اجاره‌ای در اختیار افراد است اما زمین در اختیار دولت باقی می‌ماند.
 
رئیس سازمان ملی زمین و مسکن در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا سقف قیمت واحدهای مسکن مهر مشخص شده است، افزود: دولت تصمیمی برای ورود به این حوزه از مسکن مهر و همچنین در سایر بخش‌ها نداشته و بنا ندارد مکانیزم اقتصاد آزاد را در بخش مسکن به عنوان یک سیاست جدی مطرح کند.  
 
پژمان با اشاره به اینکه دولت تصمیمی برای قیمت گذاری واحدهای مسکونی مسکن مهر ندارد، گفت: دولت بنا ندارد به نحوه توافق در معاملات ورود پیدا کند.  
 
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: خریدار و فروشنده به هر وضعیتی که با یکدیگر به توافق برسند می‌توانند اقدام به معامله کنند.
 
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا افزایش عرضه سبب افزایش مجدد قیمت مسکن مهر خواهد شد، گفت: با آزاد شدن خرید و فروش مسکن مهر همه این محدودیت‌ها برداشته شده پس باید گفت این اقدام سبب رونق مسکن مهر خواهد شد.
 
رئیس سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه افزایش عرضه ممکن است سبب افزایش قیمت مسکن مهر شود، ادامه داد: این اقدام به صورت کلی تاثیری در افزایش قیمت مسکن نخواهد گذاشت.
 
پژمان با اشاره به اینکه این اقدام دولت سبب تعدیل قیمت‌ها خواهد شد، اضافه کرد: با رونق بخشیدن مسکن مهر بسیاری از دارندگان این واحدها جهت استقرار به واحدهای مسکونی خود مراجعه خواهند کرد.
 
معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا وام مسکن مهر به 30 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است، گفت: با توجه به اتفاقات گسترده‌ای که سال گذشته در اقتصاد کشور صورت گرفت شاهد تورم سنگینی بودیم بنابراین تلاش شد تا سقف وام مسکن مهر افزایش یابد.  
 
وی با اشاره به اینکه تورم در بخش مسکن مهر هم وجود داشت، افزود: برای تعدیل در قیمت تمام شده واحدهای مسکونی قرار شد تا تغییراتی در قیمت‌های تمام شده آن هم در هر متر مربع صورت گیرد تا به پیمانکار و سازنده برای ساخت واحدهای مسکونی کمک شود.  
 
رئیس سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه قرار بود با وام‌هایی که سقفش در حدود 25 میلیون تومان بود واحدهای مسکونی تکمیل شود، ادامه داد: با تغییر قیمت‌ها باید نقدینگی جدیدی به پیمانکاران داده می‌شد.
 
پژمان با اشاره به اینکه در دولت دهم سقف تسهیلات بانکی از 25 میلیون تومان به 30 میلیون تومان افزایش یافت تا نقدینگی تامین شود خاطرنشان کرد: با این اقدام فشاری از بابت کسری نقدینگی به مردم منتقل نمی‌شد.  
 
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه واحدهای مسکونی مهر بدون هزینه و تسهیلات بانکی تامین مالی شده‌اند، گفت: 900 هزار واحد مسکن مهر خود مالک بوده‌اند و مابقی از تسهیلات بانکی و دولتی استفاده کرده‌اند.
 
پژمان تاکید کرد: در حال حاضر برخی متقاضیان واحدهای مسکن مهر برای پرداخت اقساط 200 هزار تومانی خود گلایه دارند و توان پرداخت این مقدار را ندارند حال چگونه می‌توان سقف تسهیلات را افزایش داد.
 
وی با اشاره به آغاز به کار صندوق‌های پس‌انداز مسکن و ساختمان گفت: این صندوق‌ها در صورت تامین نقدینگی و برای جلوگیری از ‌آسیب‌های خرید و فروش نامتعارف مسکن ایجاد می‌شوند.
 
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن خاطرنشان کرد: در حال حاضر آخرین مذاکرات سازمان بورس و اوراق بهادار برای نهایی شدن ایجاد صندوق‌های مسکن و ساختمان صورت گرفته و تا یک ماه آینده براساس پروژه‌های تعیین شده این صندوق راه‌اندازی می‌شود.

انتهای پیام/


برچسب ها: مسکن ، مهر ، خرید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار