*همکاری صادقانه مجلس با دولت
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دوم سخنان خود تصریح کرد: نکته دیگری که باید به آن اشاره شود این معناست که مجلس شورای اسلامی پس از انتخابات باشکوه ریاست جمهوری با تحلیل دقیق شرایط کشور همکاری صادقانه با دولت را مبنای خویش قرار داد مخصوصا مشکلات اقتصادی کشور همکاری سه قوه میتواند هم فضای تحرک را برای کارآفرینان اقتصادی فراهم نماید و هم در مذاکرات هستهای قدرت بیشتر برای عزیزان مذاکره کننده تدارک کند به همین جهت در اولین گام به وزرای دولت رای اعتماد قابل توجه داد.
*نمایندگان در رای اعتماد به وزرا بسیاری از سلیقهها را نادیده گرفتند
رئیس نهاد قانونگذاری کشور تصریح کرد: من شهادت میدهم که در این جهت نمایندگان محترم بسیاری از سلیقهها را نادیده گرفتند. شهادت میدهم نمایندگان محترم بسیاری از سلیفهها را نادیده گرفتند و صرفا به خاطر همکاری با دولت جدید و ایجاد امید در بهبود شرایط کشور به 15 عضو هیئت دولت رای اعتماد دادند.
*عدم رای اعتماد مجلس به سه وزیر امری غیرمعمولی نیست
وی تاکید کرد: این که سه وزیر نتوانند رای اعتماد مجلس را اخذ نمایند امر غیرمعمولی نبوده و غالبا در رای اعتماد به وزرا برخی از افراد موفق به دریافت رای اعتماد نمیشوند.
*سوال از وزرا حق نمایندگان است
وی افزود: در لایحه اصلاح قانون بودجه، مجلس همکاری جدی با دولت کرد، البته روشن است وجهه دیگر وظایف نمایندگی نظارت بر کار دولت است و یکی از صور نظارت سوال است و این حق نمایندگان است در کل این گونه نظارتها همیشه جلوگیری از کجیها میکند و از انباشتگی اشکالات مانع میشود.
*نباید انتظار داشت که مجلس نقش مستقل خود را از دست بدهد
لاریجانی تاکید کرد: نباید انتظار داشت که مجلس نقش مستقل خود را از دست بدهد چرا که استقلال قوا سرمایه اصلی حیات دمکراسی و مردم سالاری است.
*بخشی از اصلاحگری سیستم حکومتی از طریق سوال نمایندگان است
رئیس نهاد قانونگذاری کشور در ادامه خاطر نشان کرد: البته از هر حقی که زیادتر از حد معمول استفاده شود به ضد خود بدل میشود که قطعا همکاران به این امر توجه کافی خواهند کرد اما باید توجه داشت بخش مهم از انتقادپذیری و اصلاحگری در درون سیستم حکومتی از طریق سوال نمایندگان محقق میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش سوم سخنان خود به اظهارات اخیر علی مطهری نماینده تهران و واکنشهای قوه قضاییه و اعلام جرم این دستگاه اشاره کرد و گفت: نکته دیگری در باب مطالب سخنرانی همکار گرامی آقای مطهری است که موجب بحثهایی در کشور شده است.
*اظهارات مطهری وجهی برای اعلام جرم ندارد
وی افزود: فارغ از محتوای مباحث مطروحه که قابل نقادی است این حد از اظهارنظر از جانب نمایندگان وجهی برای اعلام جرم توسط دادستانی ندارد.
*ضرورت پیگیری اظهارات مطهری از طریق هیئت نظارت
رئیس قوه مقننه افزود: اگر تصور توهین از عبارات ایشان شده باید از مسیر
قانونی که در تبصره 1 ماده 9 قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان مصوب 1391.01.15
آمده است اقدام شود و احتیاج به این همه بحث رسانهای در کشور نداشت.
* برخی اظهارات مطهری نسبت به قوه قضاییه تحقیرآمیز بود/ دادستان از تفسیر محدود قانون پرهیز کند
لاریجانی خاطر نشان کرد: ضمن این که بنده برخی دعاوی آقای مطهری به خصوص آن چه نسبت به قوه قضاییه مطرح کردند را نادرست میدانم و قدری هم تحقیر آمیز اما بحث بر درستی یا نادرستی گفتار نیست بحث براین است که آن ساحتی که در قانون اساسی برای صیانت از آزادی بیان مخصوصا برای نمایندگان قائل شدهاند، انتظار دارند دادستان محترم از تاثیرمحدود قانون پرهیز کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: قطعا مقصودم توجه بلاوجه در تفسیر قانون نیز نمیباشد بلکه مراد مر قانون است و با نگاه خوش بینانه به آزادی بیان و این رویکرد برای وجهه نظام و آینده آن قطعا بهتر و نافع تر است.