عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی همدان به روش جدیدی در گندزدایی فتوکاتالیستی آلودگی‌های میکروبی از محیط‌های آبی به کمک نانو ذرات اکسید روی دست یافت.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: فرایند اکسیداسیون پیشرفته رادیکال‌های هیدروکسیل (OH) که از ترکیبات مختلفی از جمله اکسیدهای فلزی در آب تولید می‌شود ، به علت کاهش هزینه‌ها در مقایسه با تصفیه با کلر ، از توجه خاصی برخوردار است.
یکی از فتوکاتالیست‌های مورد استفاده در تصفیه آب ، اکسیدروی است که علاوه بر توانایی آزادسازی رادیکال ، میل ترکیبی بالایی با اکسیژن داشته و به اشعه UV بسیار حساس است و از این رو در این پژوهش ، محقق به کارایی نانوذرات اکسید روی سنتز شده و مقایسه کارایی آن با اشعه UV در تصفیه فتوکاتالیستی اشریشیاکلی از محیط‌های آبی در سیستم ناپیوسته را بررسی کرده است.
دکتر محمدیوسف علیخانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان ، مبدع این روش گفت: در این تحقیق پس از تولید نانوذرات اکسید روی در شرایط اتمسفری ، برای بررسی کارایی نانوذرات سنتز شده در حذف باکتری مورد نظر از محیط‌های آبی و در حضور اشعه UV ، اثر پارامترهای مختلفی از جمله غلظت نانوذرات ، زمان تماس ، غلظت اولیه باکتری و نیز pH محیط مطالعه و بررسی شد.
او افزود: مهمترین هدف این تحقیق بررسی سینتیک واکنش مربوط به فرایند حذف باکتری اشریشیاکلی ، در راکتور طراحی شده بود که در آزمایش‌های انجام شده ، واکنش این فرایند درجه یک تخمین زده شد.
طبق گفته‌های دکتر علیخانی در مقایسه با فرایند تصفیه با اشعه UV ، کارایی فرآیند UV ، اکسید روی در حذف اشریشیاکلی به علت اندازه کوچک‌تر و مساحت سطح ویژه بزرگ‌تر نانو ذرات بهبود قابل ملاحظه ای داشت، بنابراین می‌توان از فرآیند استفاده همزمان UV ، نانوذرات اکسیدروی به عنوان روش مؤثر در گندزدایی میکروارگانسیم‌ها از محیط‌های آبی استفاده کرد.
دکتر علیخانی افزود: نتایج این پژوهش حاکی از این بود که میزان بازده این روش با افزایش غلظت نانوذرات ، روندی افزایشی داشت و این مساله به علت افزایش سطح موجود کاتالیست و نیز الکترون‌های آزاد تولید شده توسط نانوذرات است.
همچنین بهترین شرایط pH محیط ، pH خنثی گزارش شد، چرا که کارایی فتوکاتالیست به کار رفته در محیط‌های اسیدی یا قلیایی کاهش می‌یابد.
نتایج این تحقیق در مجله Water Science ampersand Technology منتشر شده است./س
برچسب ها: نانو ، ذرات ، میکروب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.