بررسی تاریخچه‌ی زعفران نشان می‌دهد که این محصول با خراسان گره خورده است، به طوری که ذهن هر فرد خواسته و ناخواسته با نام زعفران به سمت قائن در خراسان جنوبی کنونی سوق داده می‌شود

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوین؛
 ایران، بزرگترین تولیدکننده‌ی زعفران جهان است و به دلیل دارا بودن تنوع آب و هوایی، بسیاری از محصولات از جمله زعفران دارای بالاترین درجه کیفیت است و هم‌اکنون بیش از 95 درصد بازار جهانی زعفران از ایران تامین می‌شود.

در حال حاضر در استان قزوین نیز حدود 20 بهره‌بردار در بخش کشت زعفران فعالیت می‌کنند که سطح زیر کشت آن بالغ بر 15 هکتار است.

این مزارع بیشتر در شهرستان‌های تاکستان، بوئین‌زهرا و آبیک است و به ازای هر هکتار سالانه 3 کیلو برداشت می‌شود.

قابل ذکر است مهمترین خاصیت زعفران درمان افسردگی انسان‌هاست و باعث شادی و خنده در افراد می‌شود.

  محمدی که به طور آزمایشی در 300 مترمربع زمین زعفران کشت نموده است گفت‌وگویی انجام شده است که می‌خوانید.

وی از سال 88 در زمینی به ابعاد 150×150 مترمربع در حوالی بهرام‌آباد اقدام به کشت زعفران نمود.

محمدی، عامل وضعیت خود در کشت این محصول را توجه به توصیه‌ی کارشناسان و استفاده از تجربیات کشاورزان خراسانی ذکر کرد.

این بانوی فعال و علاقمند به کارهای کشاورزی در ادامه‌ی سخنانش به کاشت سه کیلو پیاز زعفران در آغاز کار اشاره کرد و گفت: در حال حاضر و پس از گذشت 5 سال این پیازها 4 برابر شده است.

وی در خصوص نحوه‌ی کاشت و دوره‌ی برداشت این محصول ارزشمند گفت: دوره‌ی کاشت زعفران از شهریورماه آغاز می‌شود و از اواسط مهر تا اواسط آذرماه شروع به گلدهی می‌کند.

این بانوی فعال در سال‌های اول، برداشت کمی از این زمین داشت ولی در حال حاضر بیش از 500 گرم زعفران برداشت نموده که علاوه بر استفاده خانواده خود اقدام به فروش نیز می‌نماید.

آنچه که مشهود است این است با توجه به آب و هوا و خاک مناسب استان می‌توان این محصول ارزشمند را کشت نمود ولی از طرفی دیگر نیز کشت دیگر محصولات مهم و استراتژیک نیز تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد و گاهی می‌بایست حساب شده و با برنامه‌ریزی در این وادی وارد شد./س

 

برچسب ها: کشاورزی ، رنگ ، زعفران
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.