به گزارش حوزه ادبیات
باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، دکتر مرادی با بیان این مطلب گفت: منابع مرجع با کنجکاوی افراد و جامعه رابطه مستقیم دارد و هر چه جامعهای کنجکاوتر باشد به طور طبیعی سوالهای بیشتری ایجاد میشود که نیاز به کتابهای مرجع بیشتری است.
وی افزود: باید تلاش کنیم حس کنجکاوی را در کودکان افزایش دهیم تا برای یافتن پاسخ مورد نیاز خود به کتابهای مرجع مراجعه کند.
مرادی خاطر نشان کرد: پیش از تدوین یک منبع مرجع باید برای آن برنامهریزی شود و اولین گام برنامهریزی هم مخاطبشناسی است و برای گردآوری فرهنگنامه برای کودکان باید نیازهای او ترسیم و براساس نوع نیاز و میزان تواناییاش برنامهریزی شود.
این نویسنده، دانشنامه حجم کم و ارجاع زیاد را یکی از ویژگیهای منابع مرجع خوب عنوان کرد و گفت: این کار به افراد کمک میکند تا راحتتر به مطالب مورد نیاز خود دست پیدا کنند به عنوان مثال مدخل اقتصاد در دایرهالمعارف مصاحب یک ستون و نیم است اما اگر همهی مقالههایی را که این مدخل به آنها ارجاع داده شده را نگاه کنیم نزدیک به 50 صفحه است و مراجعه کننده به آسانی میتواند به آنچه نیاز دارد دست پیدا کند.
مرادی آخرین ویژگی مهم در کتابهای مرجع را شکل ظاهری عنوان کرد و افزود: از آن جایی که کتابهای مرجع باید صحافی محکم داشته باشد صفحهآرایی و تصاویر مناسب با شرایط مخاطب و حتی نوع کاغذ و چاپ نیز اهمیت زیادی دارد.
مردادی همچنین افزود: پویایی یک جامعه با تعداد منابع مرجع آن رابطه مستقیم دارد و اگر بخواهیم جامعه پویایی داشته باشیم باید گستره فرهنگنامهها وسیعتر شود چرا که دایرهالمعارفها آیینه میزان رشد فرهنگی جامعه است.
انتهای پیام/ص