مسوول پرورش جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ نوشهر در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری با اشاره به این که عملیات مراقبتی در هشت ماه پارسال در هزار و 156 هکتار از جنگلهای غرب مازندران انجام شد،گفت: عملیات مراقبتی در هشت ماه امسال در هزار و 132 هکتار از جنگل های غرب مازندران انجام شد.
موسوی عملیات مراقبتی را شامل وجین،آبیاری،سِله شکنی،آزاد کردن،واکاری و مرمتِ سیم کشی با هدف فراهم کردن فضای رویشی مناسب برای استقرار نهال های کاشته شده بیان کرد وافزود:در ماه های فروردین و اردیبهشت که پرباران است در اطراف محل کاشت نهال با توجه به خاک رویشگاه،سِله بسته می شود که برای جلوگیری از هدررفت رطوبت،باید هر سال و به مدت سه سال عمل سله شکنی انجام شود.
وی تصریح کرد:رستنی های علفی و چوبی از گونه های هرز و ناخواسته و مهاجم نیز که در زمان کاشت نهال ها حذف شدند، بعد از ریزش باران بهاری شروع به رشد و رقابت با نهال ها می کنند که باید در این حالت عملیات آزادسازی انجام شود.
مسوول پرورش جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه نوشهر گفت:مناسب ترین زمان آزادسازی،اواسط بهار است و با شرایط رویشگاه و جبهه و جهت جغرافیایی عرصه، تکرار و تداوم آن تا سه سال بعد از کاشت و در سال های بعد بر حسب ضرورت و نیاز هر دو سال یک بار پیشنهاد می شود.
موسوی افزود: در جنگل کاری ها، چه با بذر و چه با نهال،توفیق صد در صد به دست نمی آید و ممکن است بر اثر خشک سالی تابستانی یا یخبندان زمستانی و حمله وحوش و بویژه دام، تعدادی از نهال ها آسیب ببیند و خشک شود که باید با واکاری جبران شود.
وی تصریح کرد:برای حفظ و حمایت عرصه های جنگل کاری شده از ورد دام و تخریب آن بر اثر فعالیت حیوانات وحشی نظیر گراز و تَشی (نوعی جوجه تیغی بزرگ)،محدوده جنگل کاری با سیم خاردار پنج ردیفه محصور می شود که باید هر سال بازدید و پارگی سیم ها و کنده شدن پایه ها مرمت شود.
جنگل های شمال 9/1 میلیون هکتار وسعت دارد./س
انتهای پیام //