در حالی ساحل مکران به عنوان پایتخت پیشنهادی معرفی شده است اما این نقطه هم در خطر سونامی و هم در خطر زلزله قرار دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان- محمد امیرمحمدی - بر اساس مطالعات مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس  دو شهر جاسک و چابهار دو منطقه اصلی در ساحل مکران بیشترین آسیب و خطر در برابر سونامی احتمالی دارند و گسل مکران نیز در این دو محدوده قرار دارد.

تاکنون با مشارکت 24 کشور حاشیه اقیانوس هند هفت رزمایش برای مقابله با سونامی و خطرات زمین لرزه 9 ریشتری برگزار شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان در گزارش پیش رو خطرات احتمالی در منطقه مکران بر اساس گزارش های منتشر شده قبلی بررسی کرده است. 

پارسال هم تمرین مقابله با زمین لرزه 9 ریشتری و خطر سونامی در جاسک برگزار شد.

عضو مرکز اقیانوس شناسی خلیج‌فارس گفت:  باتوجه به وجود گسل فعال مَکُران در محدوده‌ی ۲ شهرستان چابهار در سیستان وبلوچستان و جاسک در هرمزگان امکان رخداد سونامی هست.

صمد حمزه‌ای افزود:آخرین سونامی در سواحل مکران، افزون‌بر چهار هزار کشته برجای گذاشت

عضو مرکز اقیانوس شناسی خلیج‌فارس گفت: آخرین رخداد سونامی در منطقه مکران در سال ۱۹۴۵ میلادی (برابر با ۱۳۲۴ شمسی) به وقوع پیوست که افزون‌بر چهار هزار نفر تلفات انسانی داشته است و بزرگ‌ترین زمین‌لرزه‌ای که تاکنون در فلات ایران و منطقه مکران ثبت شده، زلزله‌ای به بزرگی ۸٫۲ ریشتر بوده که به وقت جهانی در ۲۷ نوامبر ۱۹۴۵ میلادی (سه شنبه، ۶ آذر ۱۳۲۴) رخ داد.

عضو مرکز اقیانوس شناسی خلیج‌فارس یادآورشد: نواحی مسکونی به دلیل تراکم پایین جمعیت و قرار گرفتن نقاط جمعیتی بر روی دشت ها دچار آسیب چندانی نشدند، اما در بخش اسکله پسابندر، بسیاری از قایق‌ها دچار آسیب و غرق شدند و شدت زمین‌لرزه ۱۹۴۵ در سراسر منطقه بالا بود.

حمزه‌ای  گفت: گزارش شده که در بخش‌های غربی و جنوبی کراچی حرکت‌های سطحی قوی حدود ۳۰ ثانیه به طول انجامید، اتصال کابل زیرآب بین کراچی و مسقط (عمان) آسیب دید و ارتباطات را مختل کرد، امواج سونامی باعث تخریب روستا‌های ماهیگیری و صدمات زیادی به تاسیسات بندری شد.

وی گفت: زلزله‌ی بزرگ اندونزی در مورخه ۲۶ دسامبر ۲۰۰۴ میلادی مطابق با ۶ دی‌ماه ۱۳۸۳ با بزرگی ۹/۱ ریشتر در عمق ۳۰ کیلومتری زمین و در فاصله ۱۶۰ کیلومتری شمال غرب سواحل سوماترای اندونزی درون اقیانوس هند اتفاق افتاد که این زمین لرزه، سومین زلزله قدرتمند ثبت شده تاریخ و دومین زلزله طولانی ثبت شده در تاریخ پس از زمین‌لرزه ۱۹۶۰ والدیویا نام گرفت که به مدت هشت تا ۱۰ دقیقه مناطق اطراف را به لرزه درآورد.

عضو مرکز اقیانوس شناسی خلیج‌فارس اضافه کرد: سونامی حاصل از این زلزله باعث مرگ بیش از ۲۸۶ هزار نفر در ۱۴ کشور شد و یکی از مناطقی که با وجود فاصله بسیار از مرکز لرزه آسیب‌های جدی دیده بندر بیلا است، همچنین شدت و قدرت این زمین‌لرزه چنان بود که باعث شد تا کره زمین به میزان ۱۰ میلیمتر (۰٫۴ اینچ) تکان بخورد.

برچسب ها: مکران ، هرمزگان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.