سيد عليرضا قهاري، رئيس انجمن مفاخر معماري ايران به خبرنگار حوزه ميراث فرهنگي
باشگاه خبرنگاران گفت: نگرش بخشي، در طرحهاي کلان شهري و بندري سر منشأ بروز معضلات بسياري در زمينه عملکرد متقابل شهرها و بندرها نسبت به يکديگر به شمار ميآيد.
وي افزود: چنانکه در غالب طرحهاي شهري، بندر به عنوان يک عنصر مجزا درکنار شهر انگاشته شده و از سوی دیگر عاملین بندرها نيز هيچگونه ارتباط و عملکردي براي بندر با شهر متصور نيستند.
قهاري تصريح كرد: بندرها به عنوان يک عنصر مؤثر در اندام شهر هستند که در بسياري از موارد، اين عنصر مؤثر ميتواند قلب يا هسته مرکزي و اصلي تشکيل شهر باشدکه پيدايش اوليه شهر از آن نقطه نشأت گرفته و اساساً شهر به عنوان حوزه خدمات رساني آن، بندر پيدايش حاصل
کرده است.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران اظهار داشت:معضلات مطرح شده لزوم بررسي طرح تعامل بين اين دو حوزه را تبيين ميسازد و از آنجاییکه دستیابی به سواحل پایدار که از جمله اهداف در سند چشمانداز سواحل بشمار میآید، در گرو توسعه ظرفیتهای پایدار ترانزیتی، ترافیکی، شهری، طبیعی و ... بوده كه توجه به این امر را ضروری میسازد.
وي افزود: طرح تعامل بندر و شهر، با هدف فراهم کردن زیرساختهای توسعه بندرها و رفع موانع و محدودیتهای شهر همجوار در فرآیند توسعه 12 بندر و شهر همجوارش انجام شده است.
قهاري تصريح كرد:در این پروژه که با رویکرد فرابخشی نسبت به آسیبشناسی وضع موجود و بررسی موانع و محدودیتهای پیشروی بندرها صورت گرفته سیاستهای کلان اتخاذ شده و استراتژیهای تخصصی تدوین گردیده است.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران بيان كرد: راهکارها و اقدامات اجرایی متعددی در بازههای زمانی کوتاه، میان و بلند مدت تعیین شده است.
گفتني است؛ انجمن مفاخر معماري ايران در یکصد و ششمین گفتمان هنر و معماری که 6 آذر در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) برگزار ميشود به معرفی دستاوردهای این پروژه در قالب طرحهای موضعی و موضوعی عملیاتی دو شهر بندر انزلی در شمال و بوشهر در جنوب کشور به عنوان نمونه ميپردازد.
انتهای پیام/ص