عضو هيات علمي دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شهركرد جوشاندن آب، قراردادن بطري آب در معرض نورخورشيد و استفاده از آبليمو را راهكارهاي ساده و موثري براي سالم سازي آب آلوده در مواقع بحراني عنوان كرد.

عبدالحميد فدائي افزود: درمواقع بحراني می توان با جوشاندن آب به مدت سه دقيقه، افزودن پنج ميلي ليتر آبليمو به يك ليترآب و مصرف آن پس از ۳۰ دقيقه و قراردادن بطري هاي پلاستيكي و شيشه اي آب در معرض نورخورشيد به مدت شش ساعت، به آب آشاميدنی سالم دست يافت.
وي اظهارداشت: البته بسته به ميزان آلودگي، كدورت، سختي و شوري آب، مدت زمان هاي سالم سازي ومیزان غلظت آبليمو افزايش مي يابد .
فدائي درزمينه معيار انتخاب روش هاي گندزادئي آب تصريح كرد: براي انتخاب روش مناسب بايد به منابع مالي، كيفيت آب، نوع منبع، اهداف مصرف، ماهيت شرايط اضطراري، عوامل آلاينده آب، دسترسي به مواد شيميايي و تجهيزات گندزادئي و آب و هواي منطقه توجه داشت.
عضو هيات علمي دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شهركرد گفت: براي گند زدائي از آب، كلرزني و استفاده از تركيبات آن در اولويت روش هاي موجود قرار دارد.
عبدالحميد فدائي اظهارداشت: براي ارزيابي پارامترهاي كيفي براساس استانداردهاي ملي، ميزان كلر باقي مانده درآب در شرايط معمولي بايد نيم تا هشت دهم ميلي گرم بر ليتر ودرشرايط بحراني يك ميلي گرم بر ليتر باشد.
وي با بيان اينكه براي تعداد نمونه برداري ازشبكه توزيع آب براي آزمايش باكتريالوژيكي در شرايط بحراني استانداردي پيش بيني نشده است تصريح كرد: لازم است به اين امر در مواقع بحراني توجه و هرچه سريعتر استانداردي براي نمونه برداري آب در اين مواقع تدوين شود./س
برچسب ها: سالم سازی ، آب ، بحران ، چهارحال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.