به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران؛
هر روز شاهد توليد حجم گستردهاي از اخبار و گزارشات مختلف و متنوع در
خبرگزاريها و پايگاههاي خبري هستيم كه رصد تمام اين اخبار براي مخاطبان
در گرو صرف وقت بالايي است و البته از حوصله آنها نيز خارج؛ براي تسهيل در
مرور اين اخبار، تلاش داريم گزيدهاي از اخبار سياسي هر روز كه در فضاي
مجازي منتشر ميشود را در قالب يك بسته خبري در اختيار مخاطبان قرار دهيم.
اعتماد كامل در مذاكره با آمريكا غلط است
مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردمسالاری با اشاره به اظهارات باراک اوباما بعد از دیدار با نتانیاهو مبنی بر اینکه گزینه نظامی علیه ایران همچنان روی میز است، اظهار داشت: باید بپذیریم اوباما ناچار است در مقابل نتانیاهو و رژیم غاصب صهیونیستی چنین حرفهایی بزند ولی آنچه مهم است باید در عمل خود را نشان دهد و در عالم دیپلماسی روابط کشورها بر اساس منافعشان تعریف میشود، اینکه در مذاکره صددرصد به آمریکا اعتماد کنیم، غلط است ما باید به طرف مقابل اعتماد کنیم اما باید ابن دغدغه و نگرانی را داشته باشیم که ممکن است طرف دیگر مذاکره به عهدهای خود وفادار نماند.
دبیرکل حزب مردمسالاری در گفتگو با
مهر، با بیان اینکه در روابط بینالملل همیشه همه منافع کشورها در کنار هم قرار نمیگیرد، تصریح کرد: مثلا ما با ترکیه روابط اقتصادی داریم ولی بسیاری مواضعمان مخصوصا در خصوص بشار اسد و سوریه متفاوت است اما این دلیل نمیشود که ما با ترکیه رابطه نداشته باشیم و ما با رژیم غاصب صهیونیستی به طور جد مخالف هستیم و آمریکا مدافع سرسختانه این رژیم است این یکی از مهمترین تضادها در منافع ما است اما نقاط مشترکی در منافع نیز داریم، ما می توانیم در داخل آمریکا با افرادی در کنگره و یا مقامات حکومتی که طرفدار جدی مذاکره هستند رایزنی کنیم.
هاشمي يا روحاني، كداميك خانه كعبه را طواف خواهد كرد؟همین چند روز پیش بود که غلامعلی رجایی مشاور فرهنگی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار مطلبی در سایت خود اعلام کرد که پادشاه عربستان سعودی نامه جالبی را برای آیتا... هاشمی ارسال کرده و نوشته: ملک عبدا... پادشاه عربستان سعودی برای حج امسال از آیتا... هاشمی دعوت کرده است، این خبر اما در حالی مورد توجه رسانهها قرار گرفت که پیش از این موضوع به حج رفتن حسن روحاني نیز مطرح شده بود و میان اما و اگرها نه تایید شد نه تکذیب و این احتمال وجود دارد که وی به جای روحانی عازم سفر حج شود چرا که او به داشتن روابط حسنه با عربستان معروف است.
به گزارش
پارسينه، سفر قبلی آیتالله هاشمی 12 خرداد 1378 به عربستان به منظور شرکت و سخنرانی در کنفرانس بینالمللی گفتگوی مذاهب اسلامی صورت گرفت و به نظر میرسد هاشمی به سفر به عربستان تمایل دارد چرا که با بیان اینکه نزدیکی ایران و عربستان بهعنوان دو قطب مهم منطقه و جهان میتواند حلال بسیاری از مشکلات بینالمللی باشد، تاکید کرده است، متاسفانه مسئولان در چند سال گذشته در اتخاذ مواضع و بیان مسایل در خصوص سیاست خارجی به منافع مالی کمتر توجه میکردند و روابط ایران و عربستان را رو به تیرگی بردند، در حالیکه اگر نگاه درستی در سیاست خارجی حاکم بود، میتوانستیم با کمک عربستان که جایگاه ویژهای در بین کشورهای اسلامی و حتی دنیا دارد، خیلی از مسایل را حل کنیم.
گفتنی است، حسن روحانی نیز در سال 84 در مقام دبیر شورایعالی امنیت ملی در سفری به ریاض با ملک عبدالله پادشاه این کشور دیدار کرده است، به این ترتیب به نظر میرسد هم روحانی و هم هاشمی برای سفر به عربستان بیتمایل نیستند و باید دید برای بهبود روابط با همسایه عرب کشور که چند سالی است روابط خوبی با ایران ندارد، هاشمی راهی عربستان خواهد شد یا روحانی. شاید هم هر دو با هم راهی سفر حج شوند.
من با مرگ بر آمريكا موافق نبودم همچنان كه...
طنز/ با شعار مرگ بر آمريكا موافق نبوده ايشان. يعني ميگويد كلاً با حرفهاي تند موافق نبوده است. حرفي نيست، بالاخره آدميزاد مختار است كه با يكسري چيزها موافق باشد و با يكسري چيزها هم مخالف. از ما كه كاري بر نميآيد. فقط ميتوانيم دعا كنيم انشاالله هر كس با هر چيزي كه موافق بوده است محشور شود! آمين.
رجانيوز نوشت، اما اميدواريم هر كس كه الان دارد خاطرات سي چهل سال پيشش را مينويسد سي چهل سال ديگر، خاطرات اين روزهايشان را هم بنويسد، و احتمالا از ساير چيزهايي هم كه موافقش نبوده بگويد. مثلاً: من با شلوغكاري موافق نبودم. به دخمل هم گفتم موافق نبودم برود وسط معركه. اما گفت گرسنهام، دلم قار و قور ميكند. در يخچال هم چيزي نداشتيم. گفتم پس لااقل زنگ بزن ساندويچت را بياورند دم در! قبول نكرد، گفت من دودي و تنوري دوست دارم، بايد خودم آنجا باشم بگويم حرارتش چقدر باشد، ميترسم درست نپزد!
من با ريختن در خيابان موافق نبودم. اما عيال است ديگر! وقتي كه گفت ديگر نميشد كاريش كرد. خدا لعنت كند آنها را كه روي پله از عيال آدم سوال میپرسند... من با پولشويي موافق نبودم. به او هم گفتم. گفتم پول به اندازه كافي هست، اگر كثيف شد بريز دور، تميزش را بردار! گفت مگر نشنيدي النزافت من العيمان! گفتم برو همان پولت را بشور نميخواهد براي من حديث بخواني! من با جنگ موافق نبودم. باعث شد از بچههايم دور بيفتم. شايد اگر جنگ نبود همينجا درس ميخواندند!
نامه جداشدگان از گروهك منافقين به دولت آلبانيتعداد 44 تن از جداشدگان گروهک منافقین در نامهای که از طریق سفارت آلبانی در پاریس به وزیر کشور آلبانی ارسال کردند، وی را در جریان مسایلی از عراق، دستگاه قضایی این کشور، فعالیتها و دخالتهای گروهک در عراق و جداشدن برخی اعضا از گروهک در آلبانی، قرار دادند.
به گزارش
ایسنا، در همین حال علی حسیننژاد، مترجم سابق گروهک تروریستی منافقین و یکی از جداشدگان از گروهک در گفتگو با اشرف نیوز گفت: گروهی که به همراه وی اقدام به ارسال این نامه كرده است چهارشنبه گذشته با کاردار آلبانی در پاریس ملاقات داشته و به این وسیله درخواستهای اعضای جداشده از سازمان را به دولت آلبانی اعلام كرده است و اعضا ضرورت توجه به اعضای جدا شده از سازمان و دور نگاه داشتن آنها از رهبران گروهک به منظور جلوگیری از آزار و اذیت آنها را خواستار شدند.
حسین شریعتمداری در لباسي ديگر
خبرگزاری
شبستان: حسین شریعتمداری که در کسوت مدیر مسئول روزنامه کیهان فعالیت میکند، زمانی عضوی از پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.
تشكيل فراكسيون سايهها در حمايت از دولتموید حسینی صدر نماینده مردم شهرستان خوی با اشاره به رضایت مجلس از تلاشهای دیپلماتیک دولت روحانی در روزهای اخیر و باز شدن دریچهای امیدوار کننده در راستای حل مشکل پرونده هستهای اظهار داشت: نمایندگان مجلس با حمایت خود از دولت عملا یک فراکسیون جدید اما در سایه تشکیل دادهاند و این فراکسیون در سایه فراكسونهای دیگر در حمایت از دولت عمل میكند و نیازی به تشکیل شدن ندارد چرا که باعث خواهد شد فراکسیون رهروان ولایت تحت شعاع آن قرار گیرد و در آن انشقاق بوجود بیاید.
حسینی صدر در گفتگو با
ایلنا، با اعلام اينكه در حال حاضر ۸۰ درصد از نمایندگان مجلس از دولت حمایت میکنند كه این افراد در فراکسیونهای مختلف مجلس حضور دارند، گفت: اعلام حمایت ۲۲۸ نماینده از مجموع کل نمایندگان فعلی مجلس نشان از حمایت مستقیم اکثریت مجلس از دولت و سیاستهای فعلی روحانی دارد لذا برای حمایت از دولت حفظ روند فعلی بسیار مهمتر از ایجاد یک فراکسیون واحد در درون مجلس برای حمایت از دولت است زيرا روحانی طی چند ماه گذشته و از زمان روی کار آمدن خود توانسته است با حفظ ارزشهای اسلامی و انقلابی و در عین حال حفظ اقتصاد، سیاستهای نظام را به صورت معقول اجرایی کند.
توفيقي در ديدار از مرجع تقليدفارس گزارش داد، جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با آیتالله صافی گلپایگانی در استان قم در پي ديدارهايي كه قرار است با مراجع داشته باشند، در منزل اين مرجع عاليقدر حضور يافت.
حضور 30 هزار يهودي در ايران
واشنگتن پست نوشت: در زمان حاضر، كمتر از ۳۰ هزار يهودي در ايران زندگي ميكنند كه بزرگترين جامعه يهوديان خاورميانه خارج از اسراييل را تشكيل ميدهند و با اشاره به يك بررسي وزارت خارجه آمريكا با محور آزاديهاي مذهبي در سراسر جهان به نقل از آن آمده است: خطابههاي ضديهود برخي حكومتها، فضايي از دشمني را براي جامعه يهوديان آفريده و به هر ترتيب، همواره نسبت به يهوديان تبعيضهايي رسمي اعمال شده است و متاثر از اين تبعيضها، يهوديان در بسياري از كشورها غالبا امنيت شغلي ندارند و ورود به دانشگاههاي دولتي بدون دشواري نيست، اما در ايران وضعيت اينگونه نيست.
به گزارش
ايرنا، روزنامه آمريكايي ميافزايد: يهوديان در ايران ميگويند كه هيچ منعي براي انجام امور مذهبي خود ندارند، آزادانه اين كشور را ترك مي كنند و ادامه اقامت نيز خودخواسته است و هيچ اجباري براي ماندن يا ترك ايران ندارند و يهوديان ايران معتقدند كه ادعاهاي اخير اسراييل مبني بر عقيمگذاردن توطئه تروريستي ايران در تل آويو يا اتهام اينكه تهران مشغول ساخت سلاح اتمي است تا عليه اسراييل بكار گيرد، همه تحريف واقعيت است و اين هدف را دنبال ميكند كه رابطه جمهوري اسلامي با يهوديان جهان را تباه كند.
روزنامه آمريكايي در شرح بيشتر ديدگاه منفي يهوديان ايران درباره ادعاهاي نخست وزير رژيِم صهيونيستي عليه ايران، ادامه داده است: اسراييل به شدت با برقراري روابط بين آمريكا و ايران مخالف است، اما يهوديان در ايران همسو با قاطبه ملت اين كشور از برقراري رابطه استقبال مي كنند و خوشنود هستند و اين باور را دارند كه اين رابطه صرفنظر از دستاوردهاي بسيار، تحريمها را هم از بين خواهد برد و از زبان نمايندگان كليميان در مجلس افزوده است: از زمان سلسله قاجار در قرن ۱۹، پيروان دين يهود هميشه نمايندهاي در مجلس دارند و سيامك مره صدق نماينده كنوني يهوديان در مجلس اين كشور نيز گفته است ما در ايران، استيجاري زندگي نميكنيم. ايراني هستيم و بيش از ۳۰ قرن است كه اين كشور وطن ما است. هماكنون ۱۲ باب از ۶۰ كنيسه در تهران فعاليت ميكند و همه مجالس و مجامع يهوديان نيز با حضور جمع كثيري از پيروان اين دين برگزار ميشود.
گردهمايي 300 نفر از اديان مختلف عليه تروريسم300 نفر از شخصیتهای ادیان مختلف علیه تروریسم دینی در رم نشست مشترکی تشکیل دادند، رهبرانی که از دینهای مختلف من جمله اسلام و مسیحیت در این نشست شرکت کرده بودند، اعلام کردند: همگی ما به صورت علنی و آشکار تروریسم دینی را رد میکنیم، به کار بردن نام خدا برای کشتار، ناسزاگویی و محکوم است، تروریسم دینی با طبیعت خود حتی دیانت را آلوده و زشت جلوه میدهد و ما خواستار صلح و آرامش هستیم.
به گزارش
شبکه ایران، در این نشست سه روزه به نمونههای عینی این مسائل در خاورمیانه پیرامون کینه دینی ـ مذهبی، انتشار جریانهای افراطگرای اسلامی و جنگ و خشونت علیه زنان و مهاجرتهای اجباری طایفهای و... پرداخته شد و اعلام كردند كه خواستار صلح و آرامش هستیم و موعد دیدار بعدی اين شخصیتهای دینی ضد تروریسم، سال 2014 و در بلژیک تعیین شد.
گردش احمدينژاد با اسكورت در خيابانهاي شمال تهران!خوانندگان روزنامه جمهوري اسلامي در تماس با ستون جهت اطلاع خبر دادند، روز پنجشنبه آقاي محمود احمدينژاد رئيسجمهور سابق را در خيابانهاي شمال تهران در حالي كه با يك پژو پارس و چند خودروي اسكورت درحال سفر شهري بود ديدند كه به رسم هميشگي وانمود ميكرد به ابراز احساسات كساني كه در خودروهاي خود بودند پاسخ ميدهد.
به گزارش
پارسينه، جالب اينكه براساس همين خبر، علاوه بر خودروي چراغ چرخان پليس و پليس موتورسوار، چندين نفر در 4 خودرو احمدينژاد را اسكورت ميكردند، احمدينژاد در آغاز رياست جمهوري خود در سال 1384 گفته بود فقط با يك پژوي 405 رفت و آمد خواهد كرد!
حضور رییسجمهور در حج سال 1358 به گزارش
شبستان، اولین تشرف رییس دولت یازدهم به سفر معنوی حج در سال 1358 صورت گرفته است و تصوير پیشرو دکتر حسن روحانی را در لباس احرام نشان میدهد.
بدهي 260 ميليون توماني رياستجمهوري به صندوق دولت
به گزارش
مشرق، بر اساس بررسيهاي يک نهاد مسئول در دولت، مطالبات صندوق کارکنان دولت از دستگاههاي مختلف ميلياردها تومان است و نهاد رياستجمهوري نيز جزو بدهکاران مهم اين صندوق به شمار ميرود که در سال 88 بالغ بر 34 ميليون تومان، سال 89 بالغ بر 100 ميليون تومان، سال 90 بالغ بر 27 ميليون تومان و در سال 91 بالغ بر 94 ميليون تومان به اين صندوق بدهکار است که جمع اين مبالغ بيش از 260 ميليون تومان ميشود.
چرا جو بايدن و اوباما همبرگر ميخورند؟!پارسينه در مطلب طنزي نوشت: به دلیل تعطیلی دولت آمریکا، اوباما با جو بایدن از کاخ سفید بیرون آمدند و پیاده به یک همبرگرفروشی نزدیک کاخ سفید رفتند!
اما دلیل همبگر خوردن آنها چه بود؟ اوباما در یک مصاحبه در این باره گفت: اولا که آشپزخونه کاخ سفید تعطیل شده و یک مدل غذا بیشتر نداره که من دوست ندارم، در ثانی اینجا به خاطر تعطیلی دولت ۱۰% به کارمندان دولت تخفیف میده، این شد که با جو پا شدیم اومدیم اینجا!
چرا گفتگوي تمدنها بياعتبار شد؟
خاتمی در مصاحبه با نشریه اندیشه پویا و درباره طرح ایده گفتگوی تمدنها میگوید: من قبول دارم که در این امر، تنهای تنها بودم و نمیخواهم بگویم کسی در داخل با گفتگوی تمدنها دشمنی داشت، اما حداقل توجیه نشده بود که این راه، درست است. شاید اشکال از ما بود که در داخل توجیه نکرده بودیم. به خصوص جریاناتی وجود داشتند که به این موضوع، ابزاری نگاه میکردند و میگفتند طرح این موضوع انحراف از اصول انقلاب است؛ چون ما باید در مقابل دنیا تا آخرین نفس بایستیم؛ در حالی که گفتوگوی تمدنها میگفت بایستید، اما منطقی بایستید. نمیگفت از منافع بگذرید، ولی میگفت با منطق حرف بزنید و افکار عمومی دنیا را با خود همراه کنید.
به گزارش
جهان، خاتمی البته به دلایل کاملا روشن توضیح نمیدهد که چرا اولا ادعای گفتگوی تمدنها سر از لابیها با اتاقفکرهای آمریکایی ـ صهیونیستی و ملاقاتهای مخفیانه درآورد و ثانیا چرا اساسا بیاعتبار شد؟ در واقع خاتمی تنها ماند چون دولت آمریکا با وجود چراغ سبز برای تصویب سال گفتوگوی تمدنها در سازمان ملل در همان سال به شکلی یاغیانه به افغانستان حمله کرد و به اشغالگری و جنایت در این کشور پرداخت و با وجود بهره گرفتن از کمکهای دولت اصلاحات و وزارت خارجه آن، ایران را جزو محور شرارت معرفی کرد.
رجانيوز/
همه گزینهها روی میز قرار داره!معرفي پرچم فلسطين به عنوان نماد گروهي تروريسم ارتش آمریکا در صفحه 31 کتاب راهنمای سربازانش، برای معرفی گروهی تروریستی به جای استفاد از نماد یا پرچم این گروه تروریستی از پرچم فلسطین استفاده کرده است و این دفترچه راهنما که در سال 2009 توسط گروه آموزش ارتش آمریکا برای آموزش پرسنل چاپ و منتشر شده است کتابی مرجع برای سربازان محسوب میشود و حاوی آرم و نشان و دیگر مشخصات تمامی گروههایی در جهان است که از دید ایالات متحده به عنوان گروههای "شورشی و تروریستی و شبه نظامی" شناخته ميشوند.
شریان نیوز به نقل از هارتص نوشت: استفاده از پرچم فلسطین در کتاب راهنمای آموزش محرمانه پرسنل ارتش آمریکا بعنوان نماد گروهی تروریستی خشم فلسطینیان را برانگیخت، معترضان معتقدند چرا در این کتاب راهنما باید در تدوینگر به راحتی پرچم رسمی یک کشور را که از سوی دنیا به رسمیت شناخته شده است و در مناسبات رسمی دنیا از آن استفاده میشود در مقابل نام یک گروه تروریستی قرار گیرد زيرا ناخواسته ذهن مخاطب به سمت تصویری وارونه از مردم مظلوم فلسطین که بزرگترین قربانیان تروریست هستند سوق میدهد پس مشخص میشود تدوینگراین کتاب به عمد این خطا را انجام داده و حقوق مردم فلسطین را نقض کرده است.
كاهش زمان رواديد مسافران ايراني به مالزي
سفارت جمهوري اسلامي ايران خبر كاهش زمان رواديد فرودگاهي مالزي براي اتباع ايراني از ۹۰ روز به ۱۴ روز را تاييد كرده و گويا اين تصميم در ابتداي ماه اكتبر در فرودگاههاي اين كشور اجرايي شده است كه اين تصميم جديد اداره مهاجرت مالزي تنها منحصر به ايران نيست و به نظر ميرسد پس از فشارها و رايزنيهاي دولت استراليا بر اندونزي براي كاهش مدت رواديد گردشگري براي اتباع برخي كشورها، اكنون نوبت مالزي است كه براي كاستن از حجم مهاجرتهاي غيرقانوني به استراليا، با مقامات اين كشور همكاري كند.
به گزارش
ايرنا، مشكل تحديد ويزا براي ايرانيان در مالزي از سوداي پناهندگي كساني سرچشمه ميگيرد كه از اين تسهيلات سوءاستفاده ميكردند تا از طريق سفر به اين كشور روانه اندونزي و سپس استراليا شوند، اكنون مالزي دومين كشور جنوب شرق آسياست كه محدويتهاي رواديدي را براي گردشگران ايراني اعمال ميكند.
برخي آمار منتشر شده از سوي سازمان گردشگري مالزي نشان ميداد كه در سال ۲۰۱۱ ميلادي نزديك به ۱۴۰ هزار توريست ايراني وارد مالزي شدند؛ در كنار اين حجم از مسافران، گفته ميشود حدود ۷۰ هزار ايراني نيز به عنوان نيروي كار در مالزي حضور دارند و اگر به اين آمار تعداد دانشجويان را بيافزاييم، به سكونت حدود ۱۰۰ هزار ايراني در مالزي و سفر سالانه حدود ۱۴۰ هزار گردشگر ايراني ميرسيم كه سياست جديد صدور رواديد براي گردشگران ايراني به نحوي زندگي آنان را تحت تاثير قرار ميدهد.
استقبال عربستان از رويكرد جديد ايرانبه نقل از روزنامه الریاض،"سعود الفیصل" وزیر خارجه عربستان در مراسمی که در رم به مناسبت هشتادمین سال برقراری روابط میان عربستان و ایتالیا برگزار شده بود، گفت که مواضع و سخنان جدیدی از مسئولان ایرانی شنیده شده است که حاكی از تمایل تهران به بهبود روابطش با کشورهای همسایه و جهان است.
به گزارش
ايلنا، الفیصل در این مراسم تاکید کرد که عربستان به طور کامل از رویکرد جدید ایران استقبال میکند و وزیر خارجه عربستان تصریح کرد که اگر رویکرد جدید ایران از سخن به عمل برسد، اوضاع بهتر میشود.
به حكم ميزباني سخنان میهمان را در سایت ریاستجمهوری منتشر کرديم
برخی از روزنامهها و سایتهای خبری روز چهارشنبه خبری با تیتر "خوشخدمتی سایت ریاستجمهوری به علی لاریجانی" را منتشر کرده و در توضیح آن عنوان کرده بودند که سایت ریاستجمهوری در اقدامی عجیب در ارائه گزارش مشروح نشست نمایندگان مجلس و دولت به صورت کامل سخنان رئیس مجلس شورای اسلامی را منتشر کرده اما هیچ اشارهای به سخنان رئیسجمهور نکرده است.
بر اساس این گزارش محمدرضا صادق مشاور رسانهای رئیسجمهور در گفتگو با
تسنيم، با وارد دانستن بخشی از این انتقاد گفت: چون در این جلسه نهاد ریاستجمهوری میزبان بوده ادب حکم میکرد که سخنان رئیس قوه مقننه نیز در این سایت منتشر شود، البته در خبر جداگانهای متن کامل سخنان رئیسجمهور محترم نیز منتشر شده بود اما قبول داریم که نقصهایی وجود دارد که به مرور زمان این نقصها را برطرف خواهیم کرد تا جامعیت در عرصه اطلاعرسانی به وقوع بپیوندد و ما میزبان این برنامه بودیم و چون وظیفه اطلاعرسانی این نشست بر عهده خبرنگاران ریاستجمهوری بود مناسب بود که مشروح سخنان نماینده میهمان را نیز در سایت ریاستجمهوری منتشر کنیم.
ايسنا/ حدادعادل در نوجوانی
زني كه باعث جنجال در ليبي شدحمله ناتو به لیبی در سال 2011 موجب پدید آمدن جمعیتهای مختلفی در حمایت از رژیم سرنگون شده قذافی در روسیه شد. ولی اکنون قتل یک افسر لیبیایی به دست یک زن جوان روس بحث و جدل فراوانی را در خصوص فعالیت این جمعیتها در روسیه به وجود آورده است. برخی فعالان روس خواستار محاکمه کسانی شدهاند که در رسیدن این دختر به لیبی دست داشتهاند.
به گزارش
مشرق، "یکاترینا استوجانینووا" (24 ساله) با قتل یک افسر لیبیایی، جرقه درگیریها را مقابل سفارت روسیه در طرابلس و کشته شدن 2 لیبایی را روشن کرد. در پی این درگیریها همه کارمندان سفارت روسیه از لیبی خارج شدند. با این حال سفیر روسیه در طرابلس تأکید کرد که این امر به معنای قطع روابط دو کشور نیست.
"روسیا الیوم" نوشت؛ این زن جوان روس در سالهای اخیر مسئول یکی از سایتهای اینترنتی حامی قذافی بود و در فعالیتهای اعتراضآمیز بسیاری ضد ناتو حضور یافت و همچنین مربی وزنهبردای است، سفارت روسیه در لیبی در سال 2011 پس از اطلاع از ورود وی به لیبی از طریق تونس، او را تحت اقامت اجباری قرار داد. با این حال ایکاترینا توانست در فوریه 2012 دوباره وارد لیبی شود ولی پس از پایان یافتن پولهایش، و هنگامی که نزدیک بود به زندان بیفتد با میانجیگری دیپلماتهای روس به کشورش بازگردانده شد و این زن روس پس از آن دوباره با کمک مالی یکی از جمعیتهای حامی قذافی به لیبی بازگشت.
ایکاترینا صبح روز سهشنبه 1 اکتبر 2013 به در منزل "محمد الاندلسی السوسی" افسر لیبیایی رفت. هنگامی که این افسر لیبیایی در را باز کرد ایکاترینا با 7 گلوله کلاشینکف او را از ناحیه شکم ، کتف و سر هدف قرار داد و پس از آن مادر این افسر لیبیایی را با چاقو مجروح کرد و پس از آن با خون مقتول روی دیوار خانه نوشت: "مرگ بر موشها". ایکاترینا اکنون در طرابلس زندانی است.
انتهاي پيام/