به گزارش
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران اختتامیه دومین جشنواره رسانه، ایمنی و فرهنگ ترافیک امروز با حضور سردار مومنی رئیس پلیس راهور ناجا ، سردار رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی ناجا، افندی زاده معاون وزیر راه و همچنین جمعی از هنرمندان از اصحاب رسانه در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.
بر اساس این گزارش سردار مومنی با اشاره به آمار سالیانه 19 هزار کشته در سوانح رانندگی اظهار داشت: در حال حاضر حدود 1 میلیارد و 700 وسیله نقلیه در دنیا وجود دارد که متاسفانه 1 میلیون و 70 هزار نفر در تصادفات جاده ای در جهان کشته می شوند.
وی افزود: میانگین فوتی های سوانح رانندگی در جهان به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه 7 و نیم نفر و در آسیا بالغ بر ده نفر و در اروپا 2.7 نفر و در ایران 7.3 نفر است.
وی ادامه داد: این آمار در ایران درصدی کمتر از دنیا است و نسبت به میانگین آسیا بهتر است اما باید دانست این میزان در سال های 84 و 85 بیست و پنج نفر کشته به ازای هر ده هزار وسیله نقلیه بوده است که امروز به این رقم کاهش یافته است.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: در سال 84 و 85 بالغ بر 28 هزار نفر در جاده های کشور فوت می شدند که هر چند امروز به 19 هزار کشته کاهش پیدا کرده است اما با این حال رقم بالایی است و همین 19 هزار کشته برابر با جمعیت یک شهر است که تاسف بر انگیز است.
سردار مومنی ادامه داد: رویکرد اصلی راهنمایی و رانندگی در ارتقای فرهنگ رانندگی در جاده ها بوده و هر چند عوامل بسیاری در این امر دخیل اند نظیر ، ایمنی راه، ایمنی سیستم حمل و نقل، و نظایر آن ، اما پلیس راهنمایی و رانندگی تمرکز خود را بر عوامل انسانی قرار داده و تمامی بخش های جامعه کمک کردند تا سوانح و حوادث کنترل و به حداقل ممکن برسد.
سردار مومنی در ادامه بیان داشت: امروز جهان و اجتماع بدون رسانه مفهوم نیست و امکان ندارد پیشرفتی را طلبید و بدون رسانه محقق شود و بی تردید در کاهش این میزان سوانح رانندگی نیز فرهنگ و آموزش همگانی نقش بسیار موثری خواهد داشت که این امر توسط اصحاب رسانه میسر شده است .
رئیس پلیس راهور ناجا خاطر نشان کرد: بی تردید اگر بخواهیم آمار 19 هزار کشته در سوانح راهنمایی و رانندگی را کمتر کنیم و به جایگاه واقعی کشورمان دست یابیم باید به این میزان عملکرد بسنده نکنیم و با استفاده از تجربیات گذشته و مشارکت مردم در این امر تلاش کنیم.
** در 6 ماهه نخست امسال آمار کاهش هزار کشته در سوانح رانندگی را داشتیمهمچنین سردار رادان جانشین فرمانده نیروی انتظامی ناجا در ادامه این مراسم با اشاره به نقش خبرنگاران به عنوان لبه ی جلویی منطقه خبر در امر راهنمایی و رانندگی اظهار داشت: باید ابتدا بررسی کرد که وضعیت ما چگونه بوده ، به کجا رسیده چرا این گونه بوده و اکنون در چه جایگاهی است .
وی ادامه داد: این یک واقعیت است که ما هر سال خودمان پذیرفته بودیم هر ساله درصدی می بایست به تلفات راهنمایی و رانندگی اضافه شود
سردار رادان تصریح کرد: وقتی آمار 28 هزار نفر در سوانح رانندگی اعلام شد بر آن شدیم تا برنامه ای برای توقف و کاهش آن ارائه دهیم .
وی افزود:بر اساس پیش بینی آمار تلفات سوانح رانندگی تا سال 84 و 85 می بایست امروز این آمار به 48 هزار کشته و 200 هزار مصدوم و مجروح می رسید که خوشبختانه وضعیتی که امروز داریم نه تنها این آمار افزایش پیدا نکرده بلکه این آمار به 19 هزار نفر کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: این تلاش همه بخش ها بوده که خوشبختانه در 6 ماهه نخست امسال نیز آمار کاهش هزار کشته در سوانح رانندگی را داشتیم.
سردار رادان با انتقاد از تولید و واردات خودروهای غیر استاندارد خاطر نشان کرد: در برنامه کاهش سوانح رانندگی پلیس وظیفه خود را به نحو مطلوب انجام داده و کاهش این آمار به 19هزار نفر قطعاً یک افتخار خواهد بود اما در این بخش که هنوز 19 هزار کشته داریم باید فکر دیگری شود و در این جهات همه دخیل هستند که پلیس کارآمدتر کار خود را انجام داده اما باید قوانین بازدارنده شوند و هزینه تخلف برای متخلفین نسبت به کسانی که به قوانینی احترام می گذارند اصلاً قابل مقایسه نیست./