عضو هيئت رئيسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينكه سازمان ملل بايد عنوان كند كاربرد سلاح‌هاي شيمیايي توسط نيروهاي تروريست در سوريه محكوم است، گفت: به دليل لابي صهيونيستي سازمان ملل نمي‌تواند به صورت شفاف به اين مسئله اشاره كند، بلكه عنوان مي‌كند استفاده از سلاح شيميایي محكوم است.

"منصور حقيقت‌پور" نماينده اردبيل‌، سرعين و نمين در گفتگو با خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، با اشاره به تصويب قطع‌نامه امحاي سلاح‌هاي شيميايي سوريه توسط سازمان ملل بدون اشاره به طرف استفاده كننده از اين سلاح‌ها گفت: اين حركت كاملا سياسي است، استفاده از سلاح شيميايي را همه محكوم مي‌كنند.

قابل ذكر است به نقل از شبکه بی‌بی‌سی، شورای امنیت سازمان ملل متحد در جلسه‌ای قطعنامه 2118 پیشنهادی آمریکا و روسیه برای امحای تسلیحات شیمیایی سوریه را تصویب کرد.

این قطعنامه با رأی همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل و در واقع با رأی مثبت 15 عضو شورای امنیت جمعه شب به وقت نیویورک به تصویب رسید.

بر این اساس، در این قطعنامه کاربرد تسلیحات شیمیایی در سوریه محکوم شده ولی هیچ کدام از طرفین درگیری در این رابطه متهم نشده‌اند.

حقيقت‌پور با بيان اينكه سازمان ملل بايد عنوان كند كاربرد سلاح‌هاي شيمايي توسط نيروهاي تروريست در سوريه محكوم است، ادامه داد: به دليل لابي صهيونيستي سازمان ملل نمي‌تواند به صورت شفاف به اين مسئله اشاره كند بلكه عنوان مي‌كند استفاده از سلاح شيمياي محكوم است.

عضو هيئت رئيسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اظهار داشت: حتي در تاييد استفاده از سلاح‌هاي شيميايي در سوريه نيز تنها بيان شده كه در سوريه سلاح‌هاي شيميايي استفاده شده اما به استفاده كننده از اين سلاح‌ها اشاره‌اي نشده است.

گفتني است این نخستین بار در دو سال و نیم گذشته است که شورای امنیت سازمان ملل موفق به تصویب قطعنامه‌ای در رابطه با جنگ داخلی در سوریه شده و پیشتر اختلاف میان کشورهای غربی و روسیه مانع از تصویب قطعنامه‌ای در شورای امنیت شده بود.

طبق قطعنامه 2118 شورای امنیت، دولت سوریه موظف است که تسلیحات شیمیایی خود را تحویل دهد و به بازرسان بین‌المللی اجازه تردد آزادانه دهد.

بر اساس این قطعنامه، در صورت عدم همکاری سوریه با بازرسان بین‌المللی، برای به کارگیری نیروی نظامی علیه سوریه به تصویب یک قطعنامه دیگر نیاز است.

قطعنامه پیشنهادی روسیه و آمریکا پس از آن به رأی گذاشته شد که سازمان منع کاربرد تسلیحات شیمیایی (OPCW)، طرح نابود کردن این تسلیحات در سوریه را تا نیمه سال 2014 تصویب کرد.

همچنين "بان‌کی‌مون" دبیرکل سازمان ملل متحد، قطعنامه شورای امنیت را تاریخی خواند و گفت: امشب جامعه جهانی به وظیفه خود عمل کرده است.

بان‌کی‌مون ضمن اعلام خبر از احتمال برگزاری کنفرانس صلح سوریه در ژنو در ماه نوامبر از دولت سوریه خواست قطعنامه تصویب شده شورای امنیت را صادقانه و بدون تأخیر به اجرا گذارد.

"جان کری" وزیر امور آمریکا نيز در واکنش به تصویب این قطعنامه گفت: سازمان ملل نشان داد که دیپلماسی می‌تواند به قدری قدرتمند باشد که به طور صلح آمیز، مخوف‌ترین تسلیحات را از کار بیاندازد.

"سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه روسیه نیز تأکید کرد که علاوه بر دولت سوریه، مخالفان بشار اسد هم باید خود را ملزم به اجرای قطعنامه شورای امنیت بدانند.

مذاکرات روسیه و آمریکا برای خلع سلاح شیمیایی سوریه پس از به کارگیری گاز سارین در حومه دمشق در اواخر ماه آگوست آغاز شد.

قابل ذكر است "بشار جعفری" سفیر سوریه در سازمان ملل متحد پس از تصویب این قطعنامه اعلام کرد: قطعنامه‌ای که شورای امنیت برای رهایی از تسلیحات شیمیایی سوریه تصویب کرد بخش اعظم نگرانی‌های دولت سوریه را برطرف می‌کند.

جعفری گفت: کشورهایی که به مخالفان کمک می‌کنند که ‌ترکیه، عربستان سعودی، فرانسه، قطر و آمریکا هستند نیز باید به قطعنامه شورای امنیت پایبند باشند.

سفیر سوریه در سازمان ملل متحد افزود: دولت سوریه به طور کامل به حضور در نشست پیشنهادی صلح ژنو در نوامبر برای پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه پایبند است.

بشار جعفری همچنین گفت: ما از بازرسان سازمان ملل متحد می‌خواهیم به منطقه خان العسل در سوریه بروند و تحقیقیاتی را انجام دهند.

وزیر امور خارجه چین هم پس از تصویب این قطعنامه با بیان اینکه بحران سوریه تاکنون زیان‌ها و خسارت‌های سنگینی در پی داشته است، افزود: قطعنامه تصویبی فرصتی را برای حل بحران سوریه فراهم کرده است.

وزیر امور خارجه چین با تاکید براینکه ما استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه را از سوی هر طرفی که صورت گرفته باشد محکوم می‌کنیم، گفت: راهکار سیاسی تنها گزینه برای حل بحران سوریه است.

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار