حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، طی یک عمل جراحی کاتاراکت که در بیمارستان چشم پزشکی نور انجام شد، چشم سید ‌شجاع‌الدین شیخ الاسلام‌زاده اولین وزیر بهداری ایران در سال ۱۳۵۴ را عمل کرد.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که چشم پزشک است، عصر پنجشنبه 4 مهر بعد از مراسم معارفه دکتر فریدون نوحی به عنوان رئیس جدید بیمارستان قلب شهید رجایی که بزرگترین بیمارستان قلب خاورمیانه است، در بیمارستان چشم پزشکی نور حاضر شد و چشم دکتر سید شجاع الدین شیخ الاسلام زاده که به بیماری کاتاراکت یا آب مروارید مبتلاست را عمل کرد.


دکتر سید شجاع الدین شیخ الاسلام زاده، 82 سال دارد، وی در سال 1341 مدرک تخصص خود را در رشته ارتوپدی در خارج از کشور کسب کرد و به ایران بازگشت و در بخش ارتوپدی بیمارستان نمازی شیراز مشغول به کار شد. او در سال 1342 انجمن ارتوپدی ایران را تشکیل دارد.

شیخ الاسلام زاده فعالیت های خود را  در سالهای پیش از انقلاب اینطور بیان کرد: من برای اولین بار تولید اندام مصنوعی یا پروتز را در سال 1343 بنیانگذاری کردم، زمانی که به جز آمریکا در هیچ جای دیگر دنیا اندام مصنوعی تولید نمی شد.

وی در سال 1346 مشاور سازمان بهداشت جهانی در منطقه شد و در همین سال برای اولین بار سازمان توانبخشی ایران و نیز انجمن توانبخشی ایران را تأسیس کرد.

شیخ الاسلام زاده در سال 1353 وزیر رفاه اجتماعی شد و در همین سال برای اولین بار بیمه خدمات اجتماعی، بیمه خدمات درمانی و توانبخشی را در کشور بنیانگذاری کرد. در همین سال مشاور وزیر بهداری اردن بود و با مشاوره و همکاری وی بیماستان اصلی پایتخت اردن با سرمایه گذاری دولت اردن در این کشور بنا شد.

دکتر شیخ الاسلام زاده در سال 1354 پیشنهاد ادغام وزارت بهداری با وزارت رفاه اجتماعی را به دولت و مجلس وقت داد و بعد از تصویب این پیشنهاد خود به عنوان اولین وزیر بهداری و بهزیستی ایران منصوب شد.

شیخ الاسلام زاده در خصوص اقدامات خود در دوران مسئولیت وزارت بهداری و بهزیستی اینطور گفت:از جمله اقدامات من این بود که پوشش بیمه ای خدمات درمانی را برای بیماران بستری به 90 درصد هزینه ارتقا دادیم که هنوز هم این پوشش بیمه ای در کشور برقرار است،همچنین از دیگر اقدامات من در دوره وزارت بهداری ایجاد اورژانس تهران و بعد اورژانس کشور برای اولین بار در ایران بود. زمانی که ما اورژانس را که آن زمان شماره اش به جای 115 امروز 123 بود، راه اندازی کردیم فقط آمریکا تشکیلات اورژانس پیش بیمارستانی داشت. 3 سال بعد از ایران بود که تازه در برخی کشورهای اروپایی اورژانس ایجاد شد.

نام وزارت بهداری و بهزیستی تا سالهای پس از انقلاب و دهه 60 باقی ماند تا اینکه در سال 1364 در زمان وزارت علیرضا مرندی، با ادغام دانشگاههای علوم پزشکی در وزارت بهداری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شد.

شیخ الاسلام در پاسخ به این پرسش که هم اکنون به چه فعالیتهایی مشغول است گفت: بنده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با وجود اینکه اقامت آمریکا را داشتم. در ایران ماندم و به کار طبابت ادامه دادم. من ایران را دوست دارم و تا زمانی که بتوانم برای کمک به سلامت مردم کشورم تلاش می کنم.

وی ادامه داد: هم اکنون هم با اینکه به بیماری سرطان مبتلا هستم. عضو هیئت مدیره بیمارستان پارس و عضو اتحادیه بیمارستانهای خصوصی هستم به فعالیتهایم ادامه می دهم حتی در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری نامه ای به آقای روحانی نوشتم و پیشنهادهایی را برای بهبود وزارت بهداشت به وی ارائه کردم.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران تصاویر جالبی از انجام این عمل جراحی تهیه شده است که متعاقبا منتشر خواهد شد.

برچسب ها: وزیر ، بیمارستان ، قلب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.