دكتر خيرالله غلامي، دكتراي داروسازي در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در خصوص محلول هاي تغذيه در بيماران گفت: بيش از چهار قرن از آغاز بحث تغذيه وريدي مي گذرد و بسياري از بيماران بستري در بيمارستان ها و منزل به سبب عدم توانايي تغذيه از راه خوراكي و يا روده اي از راه تزريق وريدي تغذيه مي شوند.
وي با بيان اين كه هر محلول تغذيه اي وريدي مخلوطي از 40 تركيب مختلف دارويي است افزود: در اين ميان حضور فعال داروسازان در تيم تغذيه باليني بيمارستان ضروري است چرا كه متخصصان داروسازي باليني در ارزيابي اوليه بيماران، فرمولاسيون و ارزيابي ثانويه بيمار، توانايي همكاري بسيار نزديك با پزشك معالج و ديگر اعضاي تيم پزشكي و تغذيه را دارا است.
غلامي با اشاره به اين كه وضعيت تغذيه اي يك فرد منعكس كننده ميزان تامين نيازهاي بدن به مواد غذايي است عنوان كرد: زماني كه يك عدم تعادل بين دريافت و مصرف منابع غذايي و انرژي در بدن به وجود آيد مشكلات تغذيه اي يا سوتغذيه ايجاد مي شود.
بايد توجه داشت كه ميزان بروز سوء تغذيه در افزاد بستري در بيمارستان حدود 55 درصد گزارش شده است.
وي خاطر نشان كرد: سوء تغذيه و يا خطر آن در بيماراني كه براي مدت 7 تا 14 روز تغذيه ناكافي داشته باشند و يا بيماراني كه كاهش وزن ناخواسته 10% قبل از بيماريشان داشته اند رخ مي دهد. بنابراين بايد حمايت هاي تغذيه اي مد نظر پزشكان و كارشناسان تغذيه باشد. /ح