وي در ادامه اظهار داشت: نانو ذرات طلا كاربردهاي گستردهاي در زمينههاي پزشكي مانند تشخيص و درمان سرطان، درمان ايدز و تحويل دارو، استفاده در بيوسنسورها، تشخيص DNA و پروتئين، خلاف ميكروارگانيسمهاي بيماريزا از آبهاي آلوده و تصفيه هوا دارند.
سعيدي گفت: در مطالعه انجام شده كه با همكاري انجام شد، تعداد از باكتريهاي ساپروفيت خاكزي را از لحاظ توليد نانو ذرات طلا مورد غربالگري قرار داديم و نانو ذرات حاصله مورد مطالعات فيزيكو شيميايي قرار گرفتند.
وي اذعان داشت: در اين تحقيق باكتريها اكتينوميست جداسازي شده از خاك به عنوان عامل احيا كننده يونهاي طلا به كار گرفته شدند و دليل اين انتخاب بر پايه ويژگي خاصي تحمل غلظت سعي فلزات توسط اين باكتريها بود.
سعيدي درخصوص مزيت اين روش زيستي گفت: با استفاده از اين روش نه فقط اندازه ذرات، بلكه شكل آنها نيز قابل كنترل است و رفع آلودگي و هزينه پايين نيز از ديگر مزايا برشمرده ميشود.
سعيدي در پايان گفت: از اهداف آتي اين تحقيق اين است كه با ايجاد باكتريهاي تراريخت با استفاده از فناوري مهندسي ژنتيك، توليد صنعتي نانو ذرات زيستي فراهم شود و به مرور زمان روش بيوسنتز جايگزين روشهاي سنتز شيميايي و فيزيكي گردد./ع2