به گزارش باشگاه خبرنگاران خوزستان؛ محمد سواري عنوانكرد: به دليل اينكه وزارت جهاد كشاورزي به كشاورزان كودي تخصيص نداد اين توليدكنندگان به بازار آزاد پناه برده و كودهاي غيراستاندارد را خريداري و در مزارع خود استفاده كردند.
وي ادامهداد: كشاورزان از 50 كيلو تا 500 كيلو در كشت خود از اين كودها استفاده كرده اما هيچ نتيجهاي نداده است و اكنون دچار نگراني از كاهش عملكرد توليد شدهاند.
رئيس انجمن برنجكاران خوزستان با بيان اينكه كلاه سر كشاورزان رفته است و متضرر شدهاند بيانكرد: نمونهاي از كودهاي غيراستاندارد را به مركز تحقيقات كشاورزي استان فرستاديم اما اين مركز زير بار نميرود و حاضر به آزمايش اين نمونه نيست.
سواري اظهارداشت: اكثر كشاورزان سواد سطح پاييني دارند و قادر به شناسايي نهادههاي استاندارد از غيراستاندارد نيستند. سپس اين وظيفه مركز تحقيقات كشاورزي و جهاد كشاورزي است كه بر روند كشت محصولات كشاورزان از آغاز كاشت تا برداشت نظارت كند.
وي تصريحكرد: متاسفانه بحران جديد براي كشاورز پيشآمده و سازمانهاي متولي هيچگونه همكاري در اين جهت نميكنند.
رئيس انجمن برنجكاران خوزستان خاطرنشانكرد: سالانه مهندسين ناظر جهاد كشاورزي از مراحل كاشت تا برداشت نظارت ميكردند اما متأسفانه امسال هيچ مهندس ناظري سر زمينهاي كشاورزي حضور نيافت و كشاورز به حال خود رها شد و بدون هيچگونه دانش و آگاهي اقدام به كشت كرد.
سواري يادآورشد: برخلاف اظهاراتي كه متوليان بخش كشاورزي دارند متأسفانه هيچگونه كار ترويجي كشاورزي در خوزستان انجام نميشود./س