به گزارش باشگاه خبرنگاران لرستان رییس اتاق خرمآباد به پتانسیلهای لرستان اشاره و تصریح کرد: بخش صنعت و معدن لرستان متأثر از وجود منابع زیرزمینی غنی و متعدد، آب فراوان، محصولات کشاورزی متنوع، دامداری گسترده، سوخت و انرژیهای مناسب و همچنین نیروی کار متخصص زمینهی گسترش و رشد چشمگیری دارد.
حسین سلاحورزی ادامه داد: از 80 هزار واحد صنعتی موجود در کشور یک هزار و 471 واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک در لرستان مستقر هستند که این رقم معادل 1.83 درصد کل واحدهای صنعتی کشور است.
وی از پتروشیمی لرستان، سیمان دورود، فر و آلیاژ ایران، فولاد ازنا، نساجی دورود، صنایع غذایی گهر، داروسازی اکسیر، داروسازی بایرافلاک، صنایع شیر ایران و... به عنوان برخی از واحدهای بزرگ و متوسط لرستان یاد کرد و گفت: استان لرستان دارای هفت شهرک صنعتی و چهار ناحیه صنعتی فعال و هفت شهرک صنعتی در حال احداث است.
رییس اتاق خرمآباد در ادامه به ظرفیت سنگ لرستان اشاره و تصریح کرد: لرستان با بیش از 99 معدن فعال، حدود 4 میلیارد تن ذخایر پیشبینی شده، دو میلیون و 200هزار تن ذخایر قطعی قابل استحصال و استخراج دو میلیون تن سنگ خام در سال از جایگاه کمنظیری در امر استخراج، تولید و فرآوری سنگ ایران و جهان برخوردار است.
سلاحورزی اذعان کرد: لرستان با برخورداری از 3 درصد سنگهای تزئینی جهان و 22 درصد معادن سنگ کشور حائز رتبهی اول معادن سنگ و با تولید سالانه 12 میلیون مترمربع انواع سنگهای ساختمانی حائز رتبهی دوم از لحاظ تولید این محصول در کشور است.
وی اعلام کرد: سنگهای لرستان به کشورهای حوزهی خلیج فارس، اروپا، آفریقا و آسیای میانه صادر میشود. همچنین انجمن سنگ لرستان، قویترین انجمن تخصصی سنگ کشور است. مدیریت صنعتی و بازرگانی استان با ارائهی تسهیلات ویژه از سرمایهگذاری و پژوهش در بخشهای کاهش ضایعات، بازیافت، بستهبندی، حمل و نقل و ایجاد پایانهی صادراتی این کالا حمایت میکند.
رییس اتاق خرمآباد خطاب به سفیر و رایزن بازرگانی افغانستان در تهران گفت: هیأت تجاری لرستان نیمهی دوم سال جاری به افغانستان سفر میکند تا با شناسایی بازار این کشور و جامعهی هدف بتواند شرایط لازم برای حضور سرمایهگذاران در این کشور را فراهم کند./س